Η Pfizer προειδοποιεί: Απαγορευτικό το εμβόλιο για όσους έχουν αλλεργίες

Η Pfizer προειδοποιεί: Απαγορευτικό το εμβόλιο για όσους έχουν αλλεργίες
epa08814067 An undated handout picture made available by the German pharmaceutical company Biontec shows the dosing of BNT162b2, the mRNA-based vaccine candidate against COVID-19, during the clinical test. Pfizer and Biontech SE announced on 11 November 2020 that they have reached an agreement with the European Commission to supply 200 million doses of their investigational BNT162b2 mRNA-based vaccine candidate against COVID-19 to European Union (EU) Member States, with an option for the European Commission to request an additional 100 million doses. EPA/BIONTECH SE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός νέου πειραματικού εμβολίου, που θα μπορεί να αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Έκτακτη προειδοποίηση να αποφεύγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες εξέδωσε η Pfizer, η οποία γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι προχωρά στη δημιουργία ενός νέου πειραματικού εμβολίου, που θα μπορεί να αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη ότι κατανοεί τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την ταχύτητα με την οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες παρήγαγαν εμβόλια Covid-19, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών.

Ταυτόχρονα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Συλλόγων, μίλησε για μία νέα μορφή πειραματικού εμβολίου, στην οποία εργάζεται η Pfizer και που θα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο.

Προς το παρόν, τα φιαλίδια που εμπεριέχουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, όπως έχει επισημανθεί, πρέπει να αποθηκευτούν στους -70C, με αποτέλεσμα κάθε χώρα να έχει αρχίζει να προμηθεύεται ειδικούς ψύκτες για την συντήρησή τους.

Ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπο, ώστε το εμβόλιο να μην χρειάζεται αρκτικές θερμοκρασίες για την αποθήκευσή του. «Επεξεργαζόμαστε μία νέα μορφή του εμβολίου που θα είναι σε θέση να μην απαιτεί κατάψυξη στους -70 και να μπορεί να αποθηκευτεί σε ψυγείο», τόνισε.