Η «Πλαστικά Κρήτης» προχωρά στην αγορά εταιρείας φωτοβολταϊκών

Η «Πλαστικά Κρήτης» προχωρά στην αγορά εταιρείας φωτοβολταϊκών

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2003 στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ απέκτησε την κυριότητα της «Φωτοβολταϊκά Τραγανού».

Η εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ» ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αγορά 113.900 κοινών ονοµαστικών µετοχών που αντιστοιχούν στο 51% του συνόλου των µετοχών, των δικαιωµάτων ψήφου και του εταιρικού κεφαλαίου της εταιρείας «Φωτοβολταϊκά Τραγανού Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» αντί τιµήµατος 1.070.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπόλοιπο 49% του συνόλου των µετοχών, των δικαιωµάτων ψήφου και του εταιρικού κεφαλαίου της εταιρείας, κατέχεται από πρόσωπα β’ βαθµού συγγενείας µε µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της «Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ».

Η Φωτοβολταϊκά Τραγανού έχει στην κυριότητά της ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ονοµαστικής ισχύος 1,98 µεγαβάτ, εγκατεστηµένο στον νοµό Ηλείας, και έχει υπογράψει σύµβαση πώλησης της παραγόµενης ενέργειας µε τον ΛΑΓΗΕ, εικοσαετούς διάρκειας, η οποία λήγει το 2033.

Η «Πλαστικά Κρήτης» δραστηριοποιείται από το 2003 στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και διαθέτει σε παραγωγική λειτουργία αιολικό πάρκο 11,9 MW και τέσσερα µικρά φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 340 kw. Η εταιρεία εκτιμά ότι η νέα επένδυσή της έχει καλές προοπτικές και θα ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.