Η “προφητεία” της Nvidia για την τεχνητή νοημοσύνη που εκτόξευσε τη μετοχή της

Η “προφητεία” της Nvidia για την τεχνητή νοημοσύνη που εκτόξευσε τη μετοχή της
epa06772187 Nvidia president and CEO Jensen Huang speaks during the Annual GPU Technology conference in Taipei, Taiwan, 30 May 2018. Huang discussed Advance computing, Artificial intelligence and new GPU units during the conference. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ήδη ανεβασμένες μετοχές της Nvidia εκτινάχθηκαν κατά 8% μετά από μια εντυπωσιακή πρόβλεψη που δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγάλη ζήτηση.

Η Nvidia, που είναι ήδη το …αστέρι της κούρσας του τεχνολογικού κλάδου προς την κατεύθυνση της τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε άλλη μια εκπληκτικά ισχυρή τριμηνιαία πρόβλεψη εσόδων, τροφοδοτούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση για τους επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης της.

Οι μετοχές εκτινάχθηκαν περισσότερο από 8% σε διευρυμένες συναλλαγές, αφότου η Nvidia δήλωσε ότι οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε περίπου 16 δισ. δολάρια το τρίμηνο που λήγει τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει μόλις 12,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα αποτελέσματα της Nvidia το περασμένο τρίμηνο ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις και η εταιρεία ενέκρινε επιπλέον 25 δισ. δολάρια για επαναγορά μετοχών.

Οι προοπτικές υπογραμμίζουν τον ρόλο της Nvidia ως βασικού ωφελημένου της έκρηξης της υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης. Αντιμέτωποι με την αλματώδη αύξηση της ζήτησης για chatbots και άλλα εργαλεία, οι φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων εφοδιάζονται με επεξεργαστές της εταιρείας, οι οποίοι είναι ικανοί να χειρίζονται τον βαρύ φόρτο εργασίας που απαιτεί η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό βοήθησε την Nvidia να βγει γρήγορα από μια κλαδική ύφεση στα τσιπ και να επιταχύνει την αύξηση των πωλήσεων στον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μια νέα εποχή της πληροφορικής έχει ξεκινήσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang σε δήλωσή του. Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο μετατοπίζονται από μια προσέγγιση γενικής χρήσης σε μια προσέγγιση που μπορεί να χειριστεί επιταχυνόμενη υπολογιστική και γενετική τεχνητή νοημοσύνη τύπου ChatGPT, είπε.

Το post-market κέρδος προστίθεται σε μια υπερτριπλάσια αύξηση για τη μετοχή φέτος. Η μετοχή είχε κλείσει στα 471,16 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, πριν η Nvidia δημοσιεύσει την τριμηνιαία έκθεσή της.

Στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 30 Ιουλίου, τα έσοδα διπλασιάστηκαν σε 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Τα κέρδη ήταν 2,70 δολάρια ανά μετοχή, μείον ορισμένα στοιχεία. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πωλήσεις περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 2,07 δολαρίων.

Η Nvidia έγινε η πρώτη εταιρεία ημιαγωγών που κατάφερε να εξασφαλίσει αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων στην αγορά μετά από άλλο ένα εντυπωσιακό τρίμηνο τον Μάιο. Έχει αναδειχθεί ως ο κύριος προμηθευτής υποδομών που απαιτούνται για την υποστήριξη της αυξανόμενης χρήσης συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά οι επενδυτές περίμεναν περισσότερες αποδείξεις ότι το δεύτερο τρίμηνο ήταν η αρχή μιας μακροπρόθεσμης επέκτασης και όχι μια one-off εκτόξευση. Αυτό που έμαθαν την Τετάρτη ήταν ακόμη πιο ενθαρρυντικό από ό,τι ήλπιζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογραμμίζοντας τη δραματική ανάπτυξη της Nvidia, ο στόχος για τα έσοδα αυτού του τριμήνου είναι 28% πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street και σχεδόν τόσο υψηλός όσο οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της εταιρείας το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com