Η Robinhood προειδοποιεί: Η αγωγή της SEC εναντίον μας θα βλάψει τα κρυπτονομίσματα

Η Robinhood προειδοποιεί: Η αγωγή της SEC εναντίον μας θα βλάψει τα κρυπτονομίσματα
Robinhood logo displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 29, 2021 (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η ρυθμιστική αρχή έχει λάβει απόφαση να πάρει μέτρα κατά της εταιρείας  

Προειδοποίηση πως η εναντίον της επικείμενη αγωγή της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς και η αυξανόμενη προσπάθεια ρύθμισης του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων θα βλάψει τον κλάδο απηύθυνε προς κάθε ενδιαφερόμενο η Robinhood.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα την περασμένη Δευτέρα δέχτηκε από τη SEC μια «ειδοποίηση Wells», η οποία την προειδοποιεί ότι είναι αντιμέτωπη με διώξεις.

Ως γνωστόν, η ρυθμιστική αρχή έχει λάβει απόφαση να πάρει μέτρα κατά της εταιρείας, γεγονός που θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμα και περιορισμούς. 

Η SEC έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας ότι πολλά tokens αποτελούν securitis και θα πρέπει να ρυθμίζονται ως τέτοια. 

Η Robinhood, που ιδρύθηκε το 2013, λέει ότι έχει μια πελατειακή βάση με περισσότερους από 23 εκατομμύρια επενδυτές και 119 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό φύλαξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eπίσης διαμεσολαβεί στην αγορά μετοχών και δικαιωμάτων προαίρεσης, προσφέρει συναλλαγές χωρίς προμήθεια για την αγοραπωλησία 15 κρυπτονομισμάτων στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα κρυπτονομίσματα αντιπροσώπευαν τα 135 εκατομμύρια δολάρια από τα 785 εκατομμύρια δολάρια των εσόδων που βασίστηκαν σε συναλλαγές πέρυσι. 

«Μετά από χρόνια προσπαθειών να συνεργαστούμε με τη SEC, είμαστε απογοητευμένοι που ο οργανισμός αποφάσισε να εκδώσει μια ειδοποίηση Wells σχετικά με την επιχείρηση στις ΗΠΑ» είπε ο Dan Gallagher, επικεφαλής συμμόρφωσης και εταιρικών υποθέσεων της Robinhood. 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στην πλατφόρμα μας δεν είναι τίτλοι και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την SEC για να καταστήσουμε σαφές πόσο αδύναμη θα ήταν κάθε υπόθεση κατά της Robinhood Crypto τόσο από τα γεγονότα όσο και από το νόμο». Η SEC είπε ότι «δεν σχολιάζει την ύπαρξη ή μη πιθανής έρευνας».

Οι προσπάθειες της SEC να ασκήσει έλεγχο στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν ενταθεί μετά την πτώχευση της FTX το 2022, η οποία κορυφώθηκε φέτος με την ποινή φυλάκισης 25 ετών που επιβλήθηκε στον ιδρυτή Sam Bankman-Fried. 

Ο οργανισμός έχει επίσης μηνύσει κορυφαίες πλατφόρμες κρυπτογράφησης όπως το Coinbase, το Binance και το Kraken. Ο αναλυτής της TD Cowen, Jaret Seiberg, δήλωσε σε σημείωμα ότι η προειδοποίηση της SEC προς τη Robinhood δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη και ότι ο broker δεν έχει λόγο να διευθετήσει μια τέτοια αγωγή, δεδομένου ότι η θητεία του προέδρου της SEC Gary Gensler πρόκειται να λήξει εντός δύο ετών. 

Η αποχώρησή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή της θέσης της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με την επιβολή των κρυπτονομισμάτων. 

Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Τετάρτη. Στο παρελθόν είχε πληρώσει μεγάλα ποσά για την επίλυση ρυθμιστικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός διακανονισμού 65 εκατομμυρίων δολαρίων με τη SEC το 2020 και περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις το 2021 από ρυθμιστική αρχή του κλάδου Finra για υποτιθέμενη βλάβη σε πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times