Η Ryanair «βλέπει» κέρδη-ρεκόρ και ετοιμάζεται για διανομή μερίσματος 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους

Η Ryanair «βλέπει» κέρδη-ρεκόρ και ετοιμάζεται για διανομή μερίσματος 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους
epa07341881 (FILE) - epa07129514 An image taken through a window showing a Ryanair passenger plane preparing to take off at the airport Malaga, Spain, 27 October 2018(issued 04 February 2019). Ryanair reported on 04 February, that it had made a 22.88 million US dollar loss in the third quarter. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 11% στα 105,4 εκατομμύρια.

Η Ryanair αναμένει να σημειώσει ετήσια κέρδη-ρεκόρ και θα καταβάλει στους επενδυτές τακτικό μέρισμα για πρώτη φορά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, επικαλούμενη τους ναύλους που αυξήθηκαν κατά 24% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλοί για χρόνια λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αεροπορικής εταιρεία της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, προέβλεψε κέρδη μετά από φόρους για το έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο μεταξύ 1,85 και 2,05 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ της, το οποίο ήταν 1,45 δισ. ευρώ το 2018.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για ισχυρή ανάπτυξη το επόμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Michael O’Leary.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ryanair αυξάνει τη χωρητικότητα πολύ ταχύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της για να επωφεληθεί από την ταξιδιωτική έκρηξη που ακολούθησε τους περιορισμούς της πανδημίας, έχοντας 25% περισσότερους επιβάτες μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου φέτος από ό,τι το 2019.

Η Ryanair δήλωσε ότι θα καταβάλει ένα παρθενικό τακτικό μέρισμα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος και τα επόμενα έτη θα επιστρέψει περίπου το 25% των κερδών μετά από φόρους μέσω τακτικού μερίσματος.

Η μερισματική πολιτική είναι μια «ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: