Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στη φετινή CES, ακόμη και χωρίς την παρουσία του Σαμ Άλτμαν

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στη φετινή CES, ακόμη και χωρίς την παρουσία του Σαμ Άλτμαν
epa10631879 OpenAI CEO Sam Altman testifies before the Senate Judiciary Subcommittee on Privacy, Technology, and the Law for an oversight hearing to examine the rules governing artificial intelligence (AI) in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC USA, 16 May 2023. Altman called on Congress to pass regulation to ensure safety standards for AI. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεκάδες εταιρείες έχουν προγραμματίσει ανακοινώσεις σχετικά με το πώς ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές τους.

Το αφεντικό της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, δεν θα εμφανιστεί στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα. Αλλά ο πυρετός της Gen AI που ξεκίνησε πέρυσι η startup του, θα κυριαρχήσει, καθώς οι κατασκευαστές gadget αγωνίζονται να βρουν καταναλωτικές χρήσεις για την τεχνολογία.

Σε συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης και συστήματα ασφαλείας, σε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να αξιολογήσει ζωτικές λειτουργίες και σε συστήματα σε αυτόνομα αυτοκίνητα, δεκάδες εταιρείες έχουν προγραμματίσει ανακοινώσεις σχετικά με το πώς ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές τους, όπως αναφέρει το Reuters.

Η CES 2024, παλαιότερα γνωστή ως Consumer Electronics Show, θα διεξαχθεί 9-12 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιρροή της OpenAI στην έκθεση παρά τη φυσική απουσία του Άλτμαν, θυμίζει την Apple και τον ιδρυτή της Στιβ Τζομπς, (ο οποίος απέφευγε να δίνει «το παρών»), με πολλές επιχειρήσεις να αγωνίζονται να παρουσιάσουν gadgets συμβατά με τα κομψά προϊόντα της εταιρείας.

Ο Άλτμαν θεωρείται ευρέως ως ο σταρ της φρενίτιδας της τεχνητής νοημοσύνης που έχει καταλάβει τον κλάδο της τεχνολογίας τον τελευταίο χρόνο. Γράφτηκαν πολλά τον Νοέμβριο, όταν απομακρύνθηκε για λίγο από το διοικητικό συμβούλιο της κατασκευάστριας εταιρείας του ChatGPT και επανήλθε λίγες ημέρες αργότερα, αφού περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι απείλησαν να παραιτηθούν και να ενταχθούν στον επενδυτή της OpenAI, τη Microsoft.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: