Οι τράπεζες ο μεγάλος νικητής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι τράπεζες ο μεγάλος νικητής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε για το χρηματιστήριο απέφερε στις ελληνικές τράπεζες κέρδη 18,6%.

Ενόψει της έναρξης της κρίσιμης διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, οι ελληνικές τράπεζες πρωταγωνίστησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών κλείνοντας την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Ο Γενικός Δείκτης «φλέρταρε» αρκετές φορές με το φράγμα των 700 μονάδων και τελικά κατάφερε να το ξεπεράσει την Πέμπτη-ημέρα αφιερωμένη στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν η τρίτη συνεχόμενη ανοδική με κέρδη 3,87% για τον Γενικό Δείκτη, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση του αυξήθηκε κατά 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του 2015, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 13,76% και ο Τραπεζικός απώλειες 70,95%.

Οι οικονομικές εξελίξεις της εβδομάδας και οι αποφάσεις που βρίσκονται σε φάση αναμονής τόσο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από αυτή των εταίρων έχουν αντίκτυπο στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Σημαντικότερη παράμετρος για τους επενδυτές φαίνεται πως παραμένει η κοινή εκτίμηση αναλυτών και αξιωματούχων πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών θα είναι διαχειρίσιμες.