Η Visa εγκαινιάζει το Innovation Studio στο Tel Aviv

Η Visa εγκαινιάζει το Innovation Studio στο Tel Aviv

Το Innovation Studio θα εξυπηρετεί ως κέντρο εργασίας για start-up εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις πληρωμών επόμενης γενιάς.

Η Visa ανακοίνωσε τα εγκαίνια του Visa Innovation Studio στο Tel Aviv. Το νέο studio καινοτομίας θα αποτελεί κέντρο εργασίας της Visa για συνεργασία με fintechs στο Ισραήλ με στόχο την εύρεση και ενσωμάτωση των καλύτερων λύσεων στο οικοσύστημα πληρωμών της. 

Ο Shahar Friedman, Γενικός Διευθυντής της Visa στο Ισραήλ και Επικεφαλής του Visa Innovation Studio, Tel Aviv, δήλωσε: «Το Ισραήλ αποτελεί τη βάση μίας ακμάζουσας fintech κοινότητας. Το innovation studio της Visa καθιστά το fintech οικοσύστημα στο Ισραήλ ως πύλη για χιλιάδες πελάτες της Visa και εμπόρους παγκοσμίως, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στις προκλήσεις, ή νέους τρόπους να ξεχωρίσουν μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το studio καινοτομίας θα επιτρέπει στη Visa, στις τράπεζες και στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να εξετάζουν τις τεχνολογίες που έχουν προοπτική να δημιουργήσουν εμπειρίες πληρωμών

Το Visa Innovation Studio στο Tel Aviv βρίσκεται μέσα στα γραφεία της Visa, στην καρδιά του banking και του fintech. Το studio καινοτομίας σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ως κέντρο εργασίας για start-up εταιρείες στο Ισραήλ που αναπτύσσουν λύσεις πληρωμών επόμενης γενιάς.

Το νέο studio καινοτομίας έρχεται να προστεθεί στο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων καινοτομίας της Visa, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε Dubai, Λονδίνο, Miami, Νέα Υόρκη, San Francisco, Saο Paolo, Σιγκαπούρη και Στοκχόλμη και θα ενισχύσει τη συνεργασία της Visa με τοπικές εταιρείες, με άλλα κέντρα fintech, αλλά και συνεργάτες και πελάτες της Visa στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, δήλωσε: 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επέκταση τέτοιου είδους καινοτόμων εγκαταστάσεων ανά τον κόσμο. Συχνά οι επιχειρήσεις χρειάζονται μία μικρή ώθηση για να μετατρέψουν τον πυρήνα μίας καλής ιδέας σε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Το studio καινοτομίας στο Tel Aviv ενισχύει την παγκόσμια τεχνολογία, και για ακόμη μία φορά φανερώνεται το όραμα της εταιρείας για ενσωμάτωση μεγάλων ιδεών και καινοτομιών.»

Ο Bill Gajda, SVP, Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa, είπε: «Αυτό που καθιστά την προσέγγιση της Visa στην καινοτομία μοναδική, είναι η έμφαση που δίνουμε στη συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες για την επίλυση πραγματικών ζητημάτων. Τα κέντρα καινοτομίας παγκοσμίως γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία και είμαστε ενθουσιασμένοι με τα εγκαίνια του νέου innovation studio στο Tel Aviv που θα εισάγει αυτήν τη στρατηγική σε μία τόσο ζωντανή κοινότητα τεχνολογίας

Το innovation studio θα επικεντρωθεί σε στρατηγικές συνεργασίες με τράπεζες και μη τραπεζικά ιδρύματα, προσφέροντας τη δυνατότητα να συνδεθούν fintech εταιρείες στο Ισραήλ με την παγκόσμια εμβέλεια χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πελατών της Visa και να τα συμπεριλάβουν στις εκτεταμένες πρωτοβουλίες της Visa που έχουν να κάνουν με καινοτομία.

Το Visa Innovation Studio στο Tel Aviv θα αξιοποιήσει επίσης την πλατφόρμα Visa Developer κατά τη συνεργασία με startups στο Ισραήλ, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε μία σειρά βασικών θεμάτων:

  • Open Banking Services: APIs, digital ID, δικαιώματα και έλεγχος λογαριασμών
  • Retail: Checkout εμπειρία στο μέλλον, loyalty platforms, digital και mobile acceptance, και Augmented Reality / Virtual Reality
  • Μετακίνηση: Ως υπηρεσία, πληρωμές μέσα από τα οχήματα, νέες μορφές πληρωμών στη δημόσια συγκοινωνία, αεροπορικές εταιρείες, στάθμευση, διόδια
  • Έλεγχος ταυτότητας: Βιομετρικά στοιχεία, ανιχνευτής απάτης, ισχυρός έλεγχος ταυτότητας, έλεγχος ταυτότητας καταναλωτών και συσκευών

Ο Shahar Friedman ανακοίνωσε ότι τέσσερεις Ισραηλινές εταιρείες είχαν ήδη επιλεγεί για συνεργασία:

  • Η Visa υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την AU10TIX, που επιλέχθηκε ως μία από τις τέσσερεις παγκόσμιες εταιρείες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Visa ID Intelligence. Αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα είναι το πρώτο του είδους του που επιτρέπει αυξημένη ανταγωνιστικότητα, βελτιωμένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα και ενισχυμένη προστασία. Η AU10TIX αυτοματοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας του πελάτη.
  • Η Visa έχει εφαρμόσει το HopOn demo στο Visa Global Transit Solutions στο Λονδίνο. Το HopOn ανέπτυξε μία καινοτόμο πλατφόρμα πληρωμής και έκδοσης εισιτηρίων για μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία, με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων, παρέχει μία απλούστερη εναλλακτική στα σημερινά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για δημόσιες συγκοινωνίες, προσφέροντας Be-in-Be-Out (BIBO) εμπειρία.
  • Η Visa συνεργάστηκε με την Idomoo και την Arkia Israeli Airlines για μία τοπική καμπάνια marketing που απευθύνεται σε επιβάτες με εξατομικευμένα Video σχετικά με τα πλεονεκτήματα της χρήσης κάρτας Visa σε τουριστικούς προορισμούς. Η καμπάνια υπογράμμιζε τα πλεονεκτήματα άνεσης και ασφάλειας της χρήσης κάρτας Visa έναντι των μετρητών. Η Idomoo προσφέρει ένα εξατομικευμένο Video ως υπηρεσία, η οποία βοηθά κάθε μεγέθους επιχειρήσεις να συνεργάζονται με τους πελάτες τους με απλό τρόπο.
  • Μία διήμερη επαγγελματική επίσκεψη στο innovation studio της Visa στο Ισραήλ οδήγησε σε συνεργασία μεταξύ της Banca Transilvania και της Personetics. Η Personetics προσφέρει banking λύσεις με τεχνολογία AI που επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν εξατομικευμένες εμπειρίες στους πελάτες διαμέσου όλων των ψηφιακών καναλιών. Η Banca Transilvania από την άλλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία, με 2.2 εκατομμύρια πελάτες και περισσότερους από 7,000 υπαλλήλους.

Η Visa θα συνεργαστεί με περιορισμένο αριθμό start-ups, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν από το innovation studio, δίνοντας στη Visa μία πιο προσεκτική ματιά στις τρέχουσες εξελίξεις και την ευκαιρία να αξιολογούν καλύτερα την παραγωγή τους μέσω μίας επιταχυνόμενης διαδικασίας. Επιπλέον, το Innovation Studio θα αναδεικνύει μελλοντικές τεχνολογίες πληρωμών, αναπτυγμένες από τη Visa και τους συνεργάτες της.