Οι Visa και Mastercard δεν θα επιτρέπουν πλέον χρεώσεις για υπηρεσίες στο Pornhub

Οι Visa και Mastercard δεν θα επιτρέπουν πλέον χρεώσεις για υπηρεσίες στο Pornhub
Οι δύο εταιρείες πήραν την απόφασή τους καθώς υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο ιστότοπος περιέχει εκδικητικό πορνογραφικό υλικό και βίντεο που τραβήχτηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων.

Η Mastercard και η Visa δήλωσαν την Πέμπτη ότι δεν θα επιτρέπουν στους πελάτες τους τη χρήση των πιστωτικών καρτών τους για να κάνουν αγορές στο Pornhub μετά από κατηγορίες ότι ο πορνογραφικός ιστότοπος έδειξε βίντεο με βιασμούς και σεξ με ανήλικα άτομα.

Οι δύο εταιρείες αντέδρασαν έγκαιρα μετά από έρευνα του αρθρογράφου των The New York Times, Nicholas Kristof, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ιστότοπος περιέχει εκδικητικό πορνογραφικό υλικό και βίντεο που τραβήχτηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων.

Η Mastercard δήλωσε ότι τερματίζει τη χρήση των καρτών της στο Pornhub αφότου η δική της έρευνα επιβεβαίωσε παραβιάσεις προτύπων που απαγορεύουν την παράνομη συμπεριφορά στον ιστότοπο. Η Mastercard είπε ότι διερευνά επίσης άλλους ιστότοπους για πιθανό παράνομο περιεχόμενο.

Η Visa είπε ότι αναστέλλει τη χρήση των καρτών της στο Pornhub την Πέμπτη, παρόλο που η δική της έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το Pornhub, σε δήλωσή του, χαρακτήρισε τις ενέργειες «εξαιρετικά απογοητευτικές». Πριν από δύο ημέρες, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων για την προστασία από εικόνες κακοποίησης, μη συναινετικής δραστηριότητας, και συμμετοχής ανηλίκων μοντέλων στον ιστότοπο. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η απαγόρευση της μεταφόρτωσης υλικού από μη επαληθευμένους χρήστες.

«Αυτά τα νέα είναι πολύ αρνητικά για τις εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα μας για τον βιοπορισμό τους», δήλωσε το Pornhub.

Η εταιρεία είπε ότι είχε περισσότερες από 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα της πέρυσι.

Η Diane Hawkins, ανώτερη αντιπρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου κατά της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η οργάνωσή της συναντήθηκε με τη Visa και την Mastercard νωρίτερα φέτος για να τους ζητήσει να σταματήσουν την επεξεργασία πληρωμών για το Pornhub. «Είμαστε ευγνώμονες που και οι δύο εταιρείες θα προβούν σε αυτές τις σημαντικέ αλλαγές» κατέληξε.