Η Visa σχεδιάζει σύστημα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα

Η Visa σχεδιάζει σύστημα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα
Photo:

Ο κύριος πάροχος πιστωτικών καρτών Visa αναμένεται να βάλει μπρος ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους συνεργάτες του να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να διευθετούν συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε fiat.

Όπως αναφέρει νέα ανακοίνωση από τη Visa, θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και εκδότρια καρτών Crypto.com για να προσφέρει ένα σύστημα διακανονισμού κρυπτογράφησης για συναλλαγές fiat νομισμάτων μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, οι συνεργάτες της Visa θα μπορούν να ανταλλάσσουν δολάρια μέσω του δικτύου πληρωμών της πιστωτικής κάρτας για την εκκαθάριση συναλλαγών που πραγματοποιούνται σε νόμισμα fiat.

Υβριδικό σύστημα πληρωμής

Πιο συγκεκριμένα η Visa θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα USD Coin που είναι ένα σταθερό κρυπτονόμισμα (stablecoin) του οποίου η αξία συνδέεται απευθείας με το δολάριο. Η διαδικασία που έχει επιλέξει η εταιρεία σε αυτή την φάση είναι ένα υβριδικό σύστημα πληρωμής. Ο πελάτης θα δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτοφόλι και θα λαμβάνει μια κάρτα που θα χρησιμοποιεί για πληρωμές. Ο πελάτης θα χρησιμοποιεί κανονικά την κάρτα του όπως την συμβατική κάρτα Visa αλλά η αξία της συναλλαγής θα μετατρέπεται σε παραδοσιακό νόμισμα και θα αποπληρώνεται από έναν τραπεζικό λογαριασμό συνδεδεμένο με τη Visa.

«Βλέπουμε μια αυξανόμενη ζήτηση από καταναλωτές παγκοσμίως που θέλουν να έχουν πρόσβαση, να διατηρούν και να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, και βλέπουμε επίσης ζήτηση από τους πελάτες μας στο να δημιουργούν προϊόντα που παρέχουν αυτήν την πρόσβαση στους καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων στη Visa, Κάι Σέφιλντ.