Ιαπωνικός «τυφώνας» επενδύσεων: 880 δισ. δολάρια σε τεχνολογία!

Ιαπωνικός «τυφώνας» επενδύσεων: 880 δισ. δολάρια σε τεχνολογία!
AppleMark

Ο επικεφαλής της SoftBank αναλύσει το όραμά του και γιατί 100 δισ. δολάρια δεν είναι αρκετά...

Λίγους μήνες μετά την λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία σε τεχνολογία και καινοτομία, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της SoftBank επανέρχεται και ανακοινώνει ότι σύντομα θα δούμε ακόμα περισσότερα.

«Το Vision Fund ήταν απλά το πρώτο βήμα» ανέφερε ο Son στην εφημερίδα Nikkei. «Θα αυξήσουμε τις επενδύσεις μας και θα ακολουθήσουν ακόμα τα Vision Fund 2,3 και 4 τα οποία θα λειτουργούν ανά δύο χρόνια» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η SoftBank ίδρυσε το Vision Fund πριν ένα χρόνο με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας , της Apple και άλλων κολοσσών της τεχνολογίας και μέχρι τον Μάιο είχε συγκεντρώσει για επενδύσεις περίπου 93 δισ. δολάρια από τα 100 δισ. δολάρια που είχε ως στόχο.

Πηγή: Cnn Money
Πηγή: Cnn Money
Πηγή: Cnn Money

Ήδη έχει πραγματοποιήσεις μεγάλες επενδύσεις σε εταιρείες όπως η WeWork, το Slack και η Flipkart, ανάμεσα σε άλλες, ενώ είναι σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει μεγάλο μέρος των μετοχών της Uber.

Έτσι ο Son υπολογίζει ότι θα ξεμείνει από χρήματα τα επόμενα δύο χρόνια και ήδη αναζητάει νέες ενισχύσεις. Στόχος, όπως ανέφερε, να συγκεντρώσει μέσω της SoftBank το ποσό των 880 δισ. δολαρίων (!) ή αλλιώς 1 τρισ. γιεν, ώστε να τα επενδύσει σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες τα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο ίδιος είναι γνωστός «σαν ο τρελός των επιχειρήσεων που ποντάρει στο μέλλον», ένας επιθετικός επενδυτής, που συνήθως επικρίνεται ότι «φουσκώνει» την αξία των εταιρειών με τα ποσά που δίνει, με στόχο την εισαγωγή κάποια στιγμή στο Χρηματιστήριο.

Είναι ενδεικτική η ιστορία ότι έπεισε τον Mohammed bin Salman bin Abdulaziz, πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας να επενδύσει 45 δισ. δολάρια στο fund του σε 45 λεπτά.

«Άρα 1 δισ. το λεπτό» όπως ο ίδιος σχολιάσει….