«Υπόκλιση» στον Στέφανο Τσιτσιπά από τα διεθνή ΜΜΕ

«Υπόκλιση» στον Στέφανο Τσιτσιπά από τα διεθνή ΜΜΕ
epa08004778 Stefanos Tsitsipas of Greece lifts his trophy after winning the final match against Dominic Thiem of Austria at the ATP World Tour Finals tennis tournament in London, Britain, 17 November 2019. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποθέωση για τον Έλληνα πρωταθλητή που κατέκτησε στα 21 του χρόνια το σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας του στον τελικό του Nitto ATP Finals στο Λονδίνο.

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του σπουδαίου τίτλου στο ATP Finals του Λονδίνου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αποθεώσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά για την τεράστια νίκη του επί του Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στην O2 Arena του Λονδίνου.

Το BBC έγραψε: «Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals».

Η L’ Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals».

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals».

Συγχαρητήρια από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο 

«Συνέχισε, μην σταματάς». Με αυτές τις τρεις λέξεις ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αποθέωσε με την σειρά του τον Στέφανο Τσιτσιπά, που χθες στο Λονδίνο, στα 21 του χρόνια, πανηγύρισε τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του, κατακτώντας το Nitto ATP Finals στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην διοργάνωση.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, MVP της περασμένης σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ΝΒΑ, δίπλα από αυτές τις τρεις λέξεις-προτροπή στο instagram είχε και ένα τρόπαιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε χθες βράδυ τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, κάνοντας την επιτυχημένη μετάβαση από τον πρωταθλητή 2018 Next Gen ATP στο τελικό του Nitto ATP Finals, 12 μήνες μετά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ 6-7(6), 6-2, 7-6(4) σε δύο ώρες και 35 λεπτά στον αγώνα στο O2 στο Λονδίνο. Σε ηλικία 21 ετών και τριών μηνών, ο Τσιτσιπάς είναι ο νεότερος πρωταθλητής της διοργάνωσης, από το πρώην Νο 1Λέιτον Χιούιτ το 2001 στο Σίδνεϊ.

O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ATP Finals, ο Αυστριακός τενίστας τόνισε: «Σήμερα έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Σου άξιζε Στέφανε. Είσαι ένας φανταστικός παίκτης και εύχομαι να έχουμε και άλλους υπέροχους τελικούς μεταξύ μας στο μέλλον».

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε  2.656.000 σε χρηματικό έπαθλο και 1.300 πόντους ATP Rankings σε πέντε αγώνες αυτή την εβδομάδα, είναι επίσης ο πρώτος παίκτης από τον Ντέιβιντ Νταλμπάντιαν το 2005, που έχασε το πρώτο σετ και έφτασε στον τίτλο. Πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ο Ναλμπάντιαν ανέτρεψε τον Ρότζερ Φέντερερ για να κερδίσει τον τελικό του 2005 στη Σαγκάη.

Ο Τσιτσίπας, νεώτερος φιναλίστ από τον Χουάν Μαρτίν Πότρο το 2009 , κατάφερε να κερδίσει τον τελικό των τελικών. Αν και έχασε το 1ο σετ μετά από οριακό tie brake, ο Tσιτσιπάς γύρισε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, φτάνοντας στο τρόπαιο, μετά από αγώνα-θρίλερ. Στο τρίτο σετ ο 21χρονος πρωταθλητής μας προηγήθηκε με διπλό mini break στο 4-1 αλλά ο Τιμ ισοφάρισε σε 4-4 πριν κάνει μερικά καθοριστικά λάθη στη συνέχεια που οδήγησαν τον Τσιτσιπά  στο θρίαμβο.

Έτσι βάζει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των ΜακΕνρο, Κόνορς, Μποργκ, Λεντλ, Άγκασι, Έντμπεργκ, Σάμπρας, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ. Ένα τρόπαιο που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Ράφα Ναδάλ, Νο 1 στον κόσμο.

Πρ. Παυλόπουλος: «Απέδειξες, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας»

Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας,  αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανιο Τσιτσιπά.