Οι ιταλικές αρχές έσπασαν τον κωδικό της Μαφίας

Η γλώσσα επικοινωνίας μοιάζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαία ελληνικά.

Για πρώτη φορά ύστερα από έρευνες χρόνων, οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να σπάσουν τον κωδικό της Μαφίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Το κείμενο βρέθηκε από αστυνομικούς στην Ρώμη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας σχετικά με τη δολοφονία ενός μέλους της Ντραγκέτα, η οποία έχει έδρα την περιοχή της Καλάβριας στη Νότια Ιταλία. Μελετώντας το οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για το τελετουργικό μύησης στην Κόζα Νόστρα, στο οποίο τα ενδιαφερόμενα μέλη παίρνουν όρκο για «αιώνια πίστη» στην οργάνωση, που βάφεται με αίμα.

Το κείμενο είναι γραμμένο σε μία γλώσσα που μοιάζει με αιγυπτιακά ιερογλυφικά και αρχαία ελληνικά και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στη σχετική τελετουργική διαδικασία θα πρέπει να παρίστανται πέντε μέλη της Μαφίας, και ο «νεοβαπτιζόμενος» θα χρειαστεί να κόψει το δέρμα του με μαχαίρι ή κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ώστε να ματώσει και να ορκιστεί έτσι με το αίμα του στην οργάνωση.

Το γεγονός ότι το έγγραφο βρέθηκε στη Ρώμη δείχνει το βαθμό εξάπλωσης της Ντραγκέτα και έξω από τα παραδοσιακά προπύργια της στην Καλάβρια, ανακοίνωσε η αστυνομία.