Καλές προβλέψεις για την Ελλάδα από την… Κίνα

Καλές προβλέψεις για την Ελλάδα από την… Κίνα

Βελτίωση της ελληνικής οικονομίας προβλέπει για το 2014 η «Κίτρινη Βίβλος» της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Τάσεις βελτίωσης για την ελληνική οικονομία, αλλά και αυτή της Ιρλανδίας και ευρύτερα χωρών με προβλήματα δημοσίου χρέους προβλέπει για το 2014 η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών.

Οι θετικές προοπτικές θα καταστούν σαφέστερες εντός του 2014, ενώ ο μέσος όρος του χρέους των οικονομιών της Ευρώπης βρίσκεται στα επίπεδα του 96%, πολύ χαμηλότερα από αυτό των ΗΠΑ (108%) και της Ιαπωνίας (243,5%).

Διαβάστε ακόμη: Οι καλύτερες οικονομίες του 2013

Αυτό επισημαίνεται από τον επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος Διεθνούς Οικονομίας και Πολιτικής Τζανγκ Γιουγιάν σε προβλέψεις του για την διεθνή οικονομία το έτος 2014, οι οποίες δημοσιεύονται στην καθιερωμένη ετήσια Κίτρινη Βίβλο αναλύσεων και προγνώσεων της διεθνούς οικονομίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Σχετικές αναφορές κάνει σημαντική μερίδα του κινεζικού Τύπου, προβάλλοντας τις θετικές διαπιστώσεις του 53χρονου οικονομολόγου και πρώην διπλωμάτη, για την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ