Kαλπάζουν οι πωλήσεις της Nvidia λόγω έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης

Kαλπάζουν οι πωλήσεις της Nvidia λόγω έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης
Οι τεράστιες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν ενισχύσει την Nvidia

Άλλο ένα τρίμηνο πωλήσεων ρεκόρ κατέγραψε η κατασκευάστρια ημιαγωγών Nvidia, με τις προοπτικές για τις περιόδους που έρχονται να διαφαίνονται ιδιαίτερα θετικές, υποβοηθούμενες από την  έντονη ζήτηση για τσιπ λόγω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης

Οι τεράστιες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft και η Amazon και από άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν ενισχύσει τις πωλήσεις της Nvidia σε πρωτοφανή επίπεδα τα τελευταία τρίμηνα.

Στο τελευταίο, γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους, οι πωλήσεις της εταιρείας υπερτριπλασιάστηκαν στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης, στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εναντι 680 εκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, κινούμενα πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις. 

Οι πωλήσεις για το τρέχον τρίμηνο είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε η Nvidia. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η ισχυρή ανάπτυξη αντικατοπτρίζει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή υπολογιστών και την άνοδο της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Η έκρηξη στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους αιφνιδίασε πολλά στελέχη της βιομηχανίας τσιπ και οδήγησε σε μια πλημμύρα ζήτησης για τα προϊόντα της Nvidia, τα πιο «ικανά» στη δημιουργία πολύπλοκων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, οι τεχνολογικές εταιρείες είναι τόσο πρόθυμες να πάρουν στα χέρια τους τα τσιπ της Nvidia που πλέον υπάρχει έλλειψη, ακόμη και για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Η Nvidia αύξησε σημαντικά την προσφορά και αναμένει να συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο έτος, δήλωσε η Chief Financial Officer Colette Kress. Επίσης, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει νέους τύπους τσιπ γρηγορότερα για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ευκαιρίες τεχνητής νοημοσύνης, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: