Κάντε βιντεοκλήσεις μέσω του Facebook Messenger

Κάντε βιντεοκλήσεις μέσω του Facebook Messenger

Το Facebook μπαίνει δυναμικά «στα χωράφια» του Skype και του Google Hangouts.

Το Facebook προχωρά σε μια ακόμα τεχνική αναβάθμιση προσθέτοντας την δυνατότητα υποστήριξης βίντεοκλήσεων μέσω της εφαρμογής Messenger.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση της στην μάχη για τον κυρίαρχο του διαδικτύου, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν διστάζει να μπει «στα νερά» του Skype. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, είχε πραγματοποιήσει και η Google με την δημιουργία των Google Hangouts αλλά και η Apple μέσω του Apple FaceTime.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας εντός της εφαρμογής.

Ο υπεύθυνοι του Messenger, Stan Chudnovsky και Para Reddy, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους. «Οι βιντεοκλήσεις θα επεκτείνουν τις δυνατότητες επικοινωνίας πραγματικού χρόνου του Messenger, ενεργοποιώντας τους πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον Messenger κάθε μήνα να προσεγγίσουν άλλους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, από οπουδήποτε.»

Το Facebook εισήγαγε την εφαρμογή του Messenger το 2011. Από το 2014, η εταιρεία άρχισε να απαιτεί από τους χρήστες του να κατεβάσουν την εφαρμογή για να μπορούν να συμμετέχουν σε συζητήσεις chat και να αποστέλλουν ιδιωτικά μηνύματα στους φίλους τους στο Facebook μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Η υποστήριξη βιντεοκλήσης είναι η τελευταία από τις δυνατότητες που έχει προσθέσει όλο αυτό τον καιρό στο αρχικό πακέτο της εφαρμογής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η δυνατότητα voice-calling αλλά και οι online πληρωμές προς άλλους φίλους.

Η νέα δυνατότητα αναμένεται να λειτουργήσει προς όφελος και της υπηρεσίας Facebook at Work, προσφέροντας παρόμοιες υπηρεσίες στις εταιρείες όπως αυτές των Google Hangouts και Skype. Άλλωστε το Facebook προσπαθεί να προωθήσει το Messenger σε επιχειρήσεις που επιθυμούν μια πιο άμεση επικοινωνία με τους απομακρυσμένους πελάτες τους.

Η νέα δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε 18 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, τόσο για χρήστες iOS όσο και για αυτούς συστημάτων Android.