Κάτω του 0,5% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον Covid-19

Κάτω του 0,5% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στον Covid-19
epa08366054 A Polish medical staff works at a drive-thru COVID-19 testing lab in Poznan, west-central Poland, 16 April 2020. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the COVID-19 disease. EPA/Jakub Kaczmarczyk POLAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tην τοποθέτηση του ΠΟΥ ότι μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19 σχολίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη τύπου του υπουργείου Υγεία το απόγευμα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, όταν εμφανίζεται ένας μεταδοτικός ιός και δεν υπάρχει εμβόλιο, είναι δύσκολο να ξέρουμε πότε θα αντιμετωπιστεί.

«Ακόμα μαθαίνουμε και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη να τον αντιμετωπίσουμε. Στην Ελλάδα, το γεγονός ότι πήγαμε καλά δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε. Ακόμα και ιούς που υπάρχει εμβόλιο δεν έχουμε καταφέρει να τους εξαφανίσουμε», τόνισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε αναφορά στην εμφάνιση νέων επιδημικών εξάρσεων σε χώρες που ο ιός είχε ελεγχθεί. «Αντέχουμε να έχουμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως χθες η Σουηδία;» αναρωτήθηκε.

Ο Σ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι μπορεί και λιγότερο του 0,5% του πληθυσμού της χώρας να έχει νοσήσει από τον ιό.

Όπως είπε για το θέμα ξεκινά ειδική έρευνα προκειμένου να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε για την απόφαση να μην υπάρχει κενή θέση στα αεροπλάνα. Εκτίμησε ότι θα προβλεφθεί κάποια ρύθμιση σε ότι αφορά τον κλιματισμό. Σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται πως τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν με χαμηλές πληρότητες. Χρειάζεται προσοχή και μια ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η δημόσια υγεία προηγείται, αλλά υπάρχει και η οικονομία.
Είναι αντίφαση, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνεις στην περίπτωση.