Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Fortune Greece με τη λίστα 40under40 2023!

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Fortune Greece με τη λίστα 40under40 2023!
Οι πρωταγωνιστές της φετινής λίστας 40under40 ξέρουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, να είναι ευέλικτοι και να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους.

H καινοτομία είναι στο «DNA» του Fortune Greece και το τεύχος που διαβάζετε είναι γεμάτο από λαμπρά παραδείγματα. Ανθρώπινες εμπνεύσεις πίσω από επιχειρηματικές ιστορίες, που κάνουν τη διαφορά και δεν έχουν σύνορα.

Τέτοιες ιστορίες «φωτίζει» η λίστα 40under40 για ενδέκατη χρονιά, παρουσιάζοντας 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της επιχειρηματικής αριστείας.

Δείχνουν τον δρόμο της εξωστρέφειας και της ορθής αξιοποίησης της τεχνολογίας, σε μια περίοδο που όλα αλλάζουν τόσο γρήγορα. Άλλωστε, στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η τεχνολογία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, αλλά ισχύει αυτό το ρητό που μαθαίναμε στην έκθεση στο σχολείο: «Είναι τυπικά ουδέτερη η τεχνολογία και η αξία της έγκειται στη χρήση της». Οι άνθρωποι κάνουν πάντα τη διαφορά, και φέτος στη λίστα-θεσμό της επιχειρηματικότητας θα συναντήσετε πολλά τέτοια παραδείγματα από διάφορους κλάδους: από τη Ναυτιλία, το Real Estate και την Αρχιτεκτονική, μέχρι το Fintech, τη Βιομηχανία και την Τεχνολογία.

Όπως ο Αντώνης Σαμοθράκης, CEO & Co-founder του instacar (σελ. 60), ο οποίος δηλώνει ευγνώμων που μπορεί «να ορίζει τα ταξίδια του» στην επιχειρηματική του διαδρομή, που οδήγησε σε μια νέα μορφή leasing, η οποία στηρίζεται στην ευελιξία, την ευκολία και τη διαφάνεια, και άλλαξε την αγορά.

Όπως ο founder της Harbor Lab, Αντώνης Μαλαξιανάκης (σελ. 66), που από μικρός ήθελε να γίνει εφοπλιστής, όταν η μητέρα του του διάβαζε βιβλία για τον Νιάρχο και τον Ωνάση. Και, τελικά, κατάφερε να γίνει «καπετάνιος» μιας εταιρείας που έχει άμεση σχέση με τον εφοπλισμό, αλλάζει τον κλάδο μέσω της τεχνολογίας, «χτυπάει» την πόρτα του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ και έχει στόχο να γίνει «η Αmazon των λιμανιών».

Όπως ο Αριστείδης Ντάλας (σελ. 72), ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε την Τήνο με τη δική του αρχιτεκτονική γλώσσα, που έχει αποσπάσει σειρά βραβείων, όπως εκείνα στις Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων, και δηλώνει στο Fortune Greece πως «η επιτυχία έρχεται όταν η ευκαιρία συναντά την προετοιμασία».

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων της λίστας συνοψίζεται στη φράση «Reset and Reinvent». Κάθε μέρα πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, να είναι ευέλικτοι και να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους.

Επιπλέον στο ευρύτερο αφιέρωμα για την καινοτομία, φιλοξενούμε σε αυτή την έκδοση άρθρα, συνεντεύξεις και απόψεις από επικεφαλής εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας: Τεχνητή Νοημοσύνη, Machine Learning, Data Analytics, Βιώσιμη Τεχνολογική Ανάπτυξη είναι μόνα μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν ήδη και καθορίζουν τη στρατηγική των επιχειρήσεων.

Στο δεύτερο αφιέρωμα αυτού του τεύχους εξετάζουμε το πώς η ελληνική αγορά ακινήτων (σελ. 104) έχει μετατραπεί σε επενδυτικό «Ελ Ντοράντο» για εγχώριους και ξένους «παίκτες». Οι αβεβαιότητες στο οικονοµικό περιβάλλον, εν πολλοίς εισαγόµενες, µε τις ανατιµήσεις των οικοδοµικών υλικών, την ακριβή ενέργεια αλλά και το αυξηµένο κόστος χρηµατοδότησης λόγω της ανόδου των επιτοκίων, επηρεάζουν την αγορά, αλλά αντισταθµίζονται σε µεγάλο βαθµό από τις προσδοκίες που καλλιεργούν η ανάκτηση της επενδυτικής βαθµίδας, καθώς και η συνεισφορά του Ταµείου Ανάκαµψης και Ανθεκτικότητας, που θα τονώσουν την ελληνική οικονοµία τα επόµενα χρόνια. Ενδεικτικό των θετικών προσδοκιών είναι ότι µεγάλο µέρος των άµεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα κατευθύνεται στον τοµέα της διαχείρισης περιουσίας. Το 2022 απέσπασε ένα δισ. ευρώ, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σε σύνολο άµεσων ξένων επενδύσεων 7,22 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας στο ρεκόρ 20ετίας για τη χώρα.

Το επόμενο μας ραντεβού είναι στο CEO Initiative Forum στις 9 Νοεμβρίου, εξετάζοντας τον ρόλο της ηγεσίας στη νέα εποχή.

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Τετάρτη 25/10 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.