Κίνα, η χώρα των… unicorns – Πόσες εταιρείες αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων ιδρύθηκαν το 2023

Κίνα, η χώρα των… unicorns – Πόσες εταιρείες αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων ιδρύθηκαν το 2023
Photo: pixabay.com
Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.453 επιχειρήσεις unicorn σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνολική κεφαλαιακή αξία 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κίνα πρόσθεσε 56 νεοφυείς επιχειρήσεις unicorn το 2023, καθώς μία νέα επιχείρηση ιδρυόταν κάθε εβδομάδα την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ειδική αναφορά Hurun Global Unicorn Index 2024, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Με τον όρο unicorn enterprises περιγράφονται οι νεοφυείς επιχειρήσεις με αξία μεγαλύτερη από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η αναφορά Global Unicorn Index 2024 αναφέρεται στην κατανομή των νεοφυών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, κατανέμοντας τις παραπάνω επιχειρήσεις που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.453 επιχειρήσεις unicorn σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνολική κεφαλαιακή αξία 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (4,24 τρισεκατομμυρίων ευρώ).

Μόνο στην Κίνα δραστηριοποιούνται 340 επιχειρήσεις unicorn, με τη χώρα να κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση, με συνολικό αριθμό 703 επιχειρήσεων.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις unicorn δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς, της τεχνητής νοημοσύνης, των ημιαγωγών (τσιπ), αλλά και της παραγωγής νέων μορφών ενέργειας, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ