Κόντρα μέχρι τέλους για τη «μικρή ΔΕΗ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστράτευση στο σκοτάδι, ετοιμάζει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατεβάσουν τους διακόπτες - Βούλτεψη: «Δεν θα γίνει όμηρος η χώρα».

Μετωπική κυβέρνησης-συνδικαλιστών, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της «Μικρής ΔΕΗ». Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαντήσει, σε περίπτωση κινητοποιήσεων, μέσα στην τουριστική περίοδο, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να ανεβάζει τους τόνους και να κάνει λόγο για «σαμποτάζ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Βούλτεψη τόνισε ότι «σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει».

«Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους. Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό», πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναρωτήθηκε αν θα έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια και πρόσθεσε ότι  τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη.

Απάντηση με απεργίες
Απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. «Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία», προσθέτει ο κ. Μάστορας.

Διαβάστε περισσότερα στο News247.gr