Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος ο πατέρας της κοινότητας παλαιοχριστιανών

Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος ο πατέρας της κοινότητας παλαιοχριστιανών
Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί σε κεντρικά σημεία σε Ναύπλιο και Άργος πραγματοποιούν ελέγχους στα έγγραφα των πολιτών πρώτη μέρα της νέας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020. Στο Ναύπλιο αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στον κόμβο Αγίας Ελεούσας και έλεγχαν οδηγούς κατά την είσοδό τους αλλά και κατά την έξοδο τους από την πόλη. Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς, έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι δύο άτομα, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν, ενώ το πρόστιμο έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ για τους παραβάτες. Αν και πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι πολίτες φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι και είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει το απαραίτητο sms τα οποία επεδείκνυαν στους αστυνομικούς, ενώ δεν έλειψαν και αυτοί, κυρίως ηλικιωμένοι, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας.

Υπάλληλος στον δήμο Ερέτριας της Εύβοιας, είναι από το 2020 ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών, που ζει στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 45χρονος που βρισκόταν στη δημοτική υπηρεσία με μετάταξη, δούλευε μέσα από την παράγκα που ζούσε με την οικογένειά του.

Ο 45χρονος που συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα αλλά και κοινωνικών λειτουργών, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 13.00 στον ανακριτή Κορίνθου.

Συνελήφθη για απείθεια στο νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Παράλληλα, ο 15χρονος γιος του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παίδων”, με συμβατικό όχημα της Αστυνομίας, συνοδευόμενος από την 19χρονη φίλη της οικογένειας, μετά από εντολή εισαγγελέα.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας, τα οποία εκτιμάται ότι φυγαδεύτηκαν μετά την επιστροφή τους στη σπηλιά, όπου διέμεναν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών έχουν επεκταθεί εκτός Κορίνθου και επικεντρώνονται σε Άρτα και Λαμία.

Η Αστυνομία ερευνά και τις συνθήκες γέννησης των παιδιών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν, την προηγούμενη Κυριακή (11/2), την οικογένεια με καταγωγή από Ικαρία, που ζούσε σε πρωτόγονες συνθήκες τα τελευταία 3 χρόνια, σε μία αυτοσχέδια ημιυπόγεια κατασκευή με στέγη από λάσπη σαν σπηλιά στην Κορινθία. Oταν τα μέλη της οικογένειας είδαν τους αστυνομικούς, τους επιτέθηκαν και μάλιστα η κόρη της οικογένειας χτύπησε με ένα ξύλινο ρόπαλο και τραυμάτισε έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν και την επόμενη ημέρα αποφασίστηκε να γίνει αστυνομική επιχείρηση στο σημείο, καθώς οι άνθρωποι εκεί ζούσαν σε άγρια κατάσταση και διέθεταν όπλα.

Για τον σκοπό αυτό κλήθηκε ακόμη και κλιμάκιο των ΕΚΑΜ από Αθήνα. Μετά από έφοδο που έγινε, τα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω του αυτοσχέδιου τούνελ, που είχαν σκάψει ,μήκους 30 μέτρων, που έφτανε σε μία ρεματιά και συνελήφθησαν οι γονείς, η 22χρονη κόρη τους και ο 15χρονος αδελφός της.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο αυτοσχέδιο κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι. Η οικογένεια είχε άλλα τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων ένα βρέφος ενός έτους.

Κατά την συνέχιση των ερευνών ανευρέθηκαν σε δύσβατο μονοπάτι μέσω του οποίου προσπάθησαν να διαφύγουν τα μέλη της οικογένειας, επιμελώς κρυμμένα κάτω από μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων πατέρα, μητέρας, ενήλικης κόρης και του ενός ανήλικου γιου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε έρευνα από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας για τα οποία έδωσε εντολή να τα παραλάβει η μεγαλύτερη κόρη του πατέρα της οικογένειας από άλλο γάμο που ζει σε κανονικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247