Κορωνοϊός: Καμία διακοπή από την ΕΥΔΑΠ όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα

Κορωνοϊός: Καμία διακοπή από την ΕΥΔΑΠ όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα
Άποψη του κτηρίου διοίκησης της ΕΥΔΑΠ , Σάββατο 30 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν κόβεται το νερό σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Φρένο στις διακοπές συνδέσεων από την ΕΥΔΑΠ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, βάζει το υπουργείο Υποδομών για όσο διάστημα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω κορωνοϊού.

Σχετικές οδηγίες στην ΕΥΔΑΠ να μην προχωρά σε διακοπή της παροχής λόγω καθυστέρησης πληρωμών λογαριασμών έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και τον περιορισμό μετακινήσεων πολιτών, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν γνωρίζουν πως να πληρώσουν ηλεκτρονικά και έχουν συνηθίσει να πληρώνουν την ΕΥΔΑΠ στο ταμείο.

«Οι πολίτες μπορούν και συνίσταται να πληρώνουν μέσω e-banking τους λογαριασμούς νερού. Οι νεότεροι ας βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται κανένας πολίτης να βγει από το σπίτι για να μεταβεί σε ταμείο προκειμένου να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να εξοφλήσει το λογαριασμό του, όταν περάσει η κρίση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η εξυπηρέτηση πελατών της ΕΥΔΑΠ γίνεται κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων, αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων της ΕΥΔΑΠ για το κοινό. Εξαιρούνται τα Περιφερειακά Κέντρα της Αθήνας και του Πειραιά, προς διευκόλυνση των πολιτών.