Κωτσόβολος: «Ναι» από τη γενική συνέλευση της Currys στην πώληση στη ΔΕΗ

Κωτσόβολος: «Ναι» από τη γενική συνέλευση της Currys στην πώληση στη ΔΕΗ
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει εξωτερική άποψη του νέου καταστήματος του Κωτσόβολου στην Καλλιθέα. Τρίτη 11 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Η γενική συνέλευση των μετόχων του βρετανικού ομίλου Currys, σημερινού ιδιοκτήτη της Κωτσόβολος, έδωσε σχεδόν ομόφωνα την έγκρισή της στην πώληση της εταιρείας στη ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ υπέγραψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16 που ήταν στις 29 Απριλίου στα 97 εκατ. ευρώ.

Όπως έχετε διαβάσει στο Fortune Greece, η αξία της καθαρής θέσης μετά τις προσαρμογές για μετρητά, χρέος και κεφάλαιο κίνησης είναι 268 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την Currys, το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα υπολογιστεί με βάση:

– Την καθαρή αξία μετά τις προσαρμογές για μετρητά, χρέη και κεφάλαιο κίνησης ύψους 268 εκατ. ευρώ στις 29 Απριλίου 2023.

– Συν ένα επιπλέον ημερήσιο ποσό που υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας ένα ποσό που είναι ίσο με 11.019 ευρώ με τον αριθμό των ημερολογιακών ημερών από τις 29 Απριλίου 2023 έως και την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης. Μέχρι σήμερα αυτό το επιπλέον ποσό είναι 2,075 εκατ. ευρώ.

Το αντάλλαγμα θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου και σε μετρητά -η ΔΕΗ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ιδίων κεφαλαίων- την ημερομηνία ολοκλήρωσης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και υπόκειται στις συνήθεις για τέτοιες συναλλαγές εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, περιλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Currys plc καθώς και είτε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (conditions precedent). Ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε, ότι θα εισπράξει καθαρά 179 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της πώλησης, εφόσον εξαιρεθούν τα έξοδα συναλλαγής.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: