Li Auto: Η κινέζικη start up που «πληγώνει» την Tesla με τις πωλήσεις της

Li Auto: Η κινέζικη start up που «πληγώνει» την Tesla με τις πωλήσεις της
SHANGHAI, CHINA - SEPTEMBER 20, 2023 - A citizen passes an Li Auto store in Shanghai, China, September 20, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Πούλησε το ρεκόρ των 40.422 αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, πολύ περισσότερα από ό,τι η εταιρεία του Έλον Μασκ.

Η κινεζική νεοφυής επιχείρηση Li Auto πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από την Tesla τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η start up πούλησε το ρεκόρ των 40.422 αυτοκινήτων τον Οκτώβριο, πολύ περισσότερα από ό,τι η Tesla με 28.626, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ένωσης την Πέμπτη.

Η Li Auto προέβλεψε επίσης ότι θα συνεχίσει να παραδίδει αυτοκίνητα με παρόμοιο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο: Μεταξύ 41.700 και 42.600 οχημάτων το μήνα, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σε αντίθεση με τα μοντέλα της Tesla που λειτουργούν μόνο με μπαταρία, τα οχήματα της Li Auto -όλα SUV– διαθέτουν δεξαμενή καυσίμου για τη φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό συμβάλλει στην άμβλυνση των ανησυχιών των καταναλωτών σχετικά με την αυτονομία οδήγησης.

Η Li Auto σχεδιάζει να αρχίσει να παραδίδει το πρώτο της μοντέλο μόνο με μπαταρία τον Φεβρουάριο του 2024, το όχημα πολλαπλών χρήσεων MEGA. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τρία ακόμη οχήματα μόνο με μπαταρία για κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αυτοκίνητα της Li Auto πωλούνται σήμερα μεταξύ 319.800 γουάν (43.910 δολάρια) και 459.800 γουάν. Τα Model 3 και Model Y ξεκινούν σε χαμηλότερες τιμές, 259.900 γιουάν και 263.900 γιουάν, αντίστοιχα.

Δεν είναι σαφές αν η Li Auto θα συνεχίσει να πουλά περισσότερα αυτοκίνητα από την Tesla στο μέλλον. Τον Σεπτέμβριο, η Tesla πούλησε 43.507 αυτοκίνητα, ενώ η Li Auto πούλησε 36.060, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των πωλήσεων της Tesla, σε χρηματική αξία. Οι ΗΠΑ συμβάλλουν περίπου στο 46% των πωλήσεων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε την πρώτη της αστοχία σε κέρδη και έσοδα στο τρίτο τρίμηνο από το 2019 και ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο των υψηλών επιτοκίων στη δυνατότητα των ανθρώπων να αγοράσουν το αυτοκίνητο.

Η Li Auto ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη και έσοδα γ’ τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις.

Σε αντίθεση με άλλους, η εταιρεία δεν έχει άμεσα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: