Λίλη Περγαντά: Μια πρωτοπόρος της φυσικής διατροφής

Λίλη Περγαντά: Μια πρωτοπόρος της φυσικής διατροφής

Η πρόεδρος και CEO της Power Health αναλύει πώς κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη ελληνική εταιρεία παραγωγής φυσικών σκευασμάτων υγείας.

Η Power Health εδώ και τριάντα χρόνια αποτελεί τον πρωτοπόρο στα φυσικά σκευάσματα υγείας. Η πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Λίλη Περγαντά, εξηγεί το μυστικό της επιτυχίας της.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον τομέα των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής;
Οι καταβολές και οι σπουδές μου με ώθησαν να ασχοληθώ. Μεγάλωσα στη φύση, σπούδασα στο Χημικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, με εξειδίκευση στο Τμήμα Χημείας Τροφίμων. Αυτά τα ερεθίσματα με οδήγησαν στο να αναγνωρίσω την ανάγκη υποστήριξης του σύγχρονου ανθρώπου με φυσικά προϊόντα υγείας. Έτσι έγινε στόχος ζωής να προσφέρω τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένα προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Evangeline Gouletas: Ένας σύγχρονος θρύλος του real estate

Πώς υλοποιήσατε αυτή την ιδέα;
To 1984 ξεκίνησα με πείσμα και όραμα. Το τόλμημα ήρθε αντιμέτωπο με την προκατάληψη και την αμφισβήτηση, όταν τότε μιλήσαμε πρώτοι για βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, ομοιοπαθητική και φυτοθεραπεία. Ξεκινήσαμε με την αντιπροσώπευση των σκευασμάτων της βρετανικής Power Health και συνεχίσαμε διευρύνοντας την γκάμα προϊόντων και με άλλες αντιπροσωπείες ξένων οίκων. Όμως, στόχος ήταν η παραγωγή δικών μας σκευασμάτων. H Power Health είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία φυσικών προϊόντων υγείας, που διαθέτει δικό της Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, αποτελούμενο από Έλληνες επιστήμονες. Αυτό είναι το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Πώς εξελίχθηκε η παραγωγή σας;
Πολλές από τις συνθέσεις μας είναι μοναδικές όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε σταθερά σ’ αυτό τον τομέα και έχουμε λανσάρει περισσότερα από 50 καινοτόμα προϊόντα κατά τη διάρκεια των χρόνων. Σήμερα πλέον τα προϊόντα μας σε διάφορες κατηγορίες κατέχουν μεγάλα μερίδια αγοράς και διανέμονται σε ένα δίκτυο 5.000 φαρμακείων στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: H ΛΙΣΤΑ: Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Οι ρυθμοί ανάπτυξης σας προ κρίσης άγγιζαν το 20% σε ετήσια βάση. Πώς κινείται σήμερα η εταιρεία;
Παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε συνολικά ως χώρα, παραμένουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση, με τα μερίδιά μας να αυξάνονται σε καίριες προϊοντικές κατηγορίες, όπως οι βιταμίνες, πολυβιταμίνες, δυναμοτροφές, συμπληρώματα αδυνατίσματος, ομοιοπαθητικής και φυτοθεραπείας. Ο κλάδος των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί, ωστόσο υπολείπεται σε σύγκριση με άλλες χώρες όπως η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Ακόμα θεωρούμε την επέκτασή μας στο εξωτερικό ως στρατηγικό στόχο. Ήδη εξάγουμε με επιτυχία στις αγορές της Κύπρου και των Βαλκανίων, με επόμενους σταθμούς την υπόλοιπη Ευρώπη και τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

Έχετε διακριθεί, τόσο προσωπικά ως αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, όσο και ως εταιρεία. Τι σημαίνουν οι βραβεύσεις;
Η βράβευση της Power Health για τρίτη συνεχή χρονιά, στα European Business Awards, ανάμεσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, μας εντάσσει στην ελίτ των πιο ισχυρών εταιρειών της ηπείρου. Ακόμη αποδεικνύει ότι το ελληνικό επιχειρείν αντιστέκεται.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στo περιοδικό Fortune, που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

Уверен, что в деле получения займ все ориентируются на сарафанное радио, а не на рекламу кредитов.