LIVE Blog: Στις φλόγες ο Κουβαράς. Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος

LIVE Blog: Στις φλόγες ο Κουβαράς. Εκκενώνονται Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσος
Φωτιά καίει δίπλα σε πυλώνα υψηλής τάσης ρεύματος, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στον Κουβαρά Αττικής, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Κουβαρά Αττικής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα Κουβαρά και τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριάς, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προειδοποιητικά μηνύματα του 112 στους κατοίκους των γειτονικών οικισμών για να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται ώρα με την ώρα στην περιοχή.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από τα μέτωπα της πυρκαγιά στο live blog του Fortune Greece: