Λόγω… γκάφας στο Zoom το 25% των απολύσεων στις ΗΠΑ 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Περίπου το 25% των υπαλλήλων στις ΗΠΑ έχουν λάβει χαρτί απόλυσης εξαιτίας κάποιας γκάφας τους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Zoom

Σχεδόν όλα τα «αφεντικά», σύμφωνα με το Bloomberg, πρόσφατα «επέβαλαν κάποιο είδος πειθαρχικής ποινής» για γκάφες κατά τη διάρκεια των τηλεσυναντήσεων. 

Και παρά τις «αμέτρητες αναφορές για αυξημένη παραγωγικότητα ενώ εργάζεστε από το σπίτι», δεν θεωρούν πως το προσωπικό τους να αποδίδει καλά εξ αποστάσεως.

Οι συμμετέχοντες στις κλήσεις Zoom ήταν έως και 300 εκατομμύρια την ημέρα τον Απρίλιο του 2020, από 10 εκατομμύρια την ημέρα στο τέλος του 2019.

Σε ό,τι αφορά τις γκάφες, συχνά, οι συμμετέχοντες έχουν κακή σύνδεση, καθυστερούν στις κλήσεις, κατά λάθος μοιράζονται ευαίσθητες πληροφορίες και – στην περίπτωση του Jeffrey Toobin – «συλλαμβάνονται» να αυνανίζονται ενώ υποτίθεται ότι προσέχουν μια παρουσίαση.

Παρ’ όλα αυτά, το 75% των στελεχών σχεδιάζει να διατηρήσει ή να επεκτείνει τον αριθμό των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι.