Μανώλης Τσαλδάρης (Waterfresh SA): Ο πρωτοπόρος που εισήγαγε τη χάρτινη συσκευασία νερού στην Ελλάδα

Μανώλης Τσαλδάρης (Waterfresh SA): Ο πρωτοπόρος που εισήγαγε τη χάρτινη συσκευασία νερού στην Ελλάδα
Στόχος της Minoa Water είναι η ανάπτυξη μεριδίων και η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Κινούμενη στη λογική του DoingWellbyDoingGood, η Minoa Water έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο σε επίπεδο σχεδίασης, υλικών, αλλά και ανακύκλωσης. Λάνσαρε στην αγορά το πρώτο ελληνικό νερό που συσκευάζεται σε χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία από φυτικά υλικά, αξιοποιώντας το νερό που αναβλύζει από το Ζερβοχώρι Ημαθίας. Η πλούσια αναλογία ασβεστίου – μαγνησίου χωρίς την ύπαρξη βαρέων μετάλλων και οργανικού φυτού, είναι τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και ήδη έχει δημιουργήσει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό που επενδύει σε προϊόντα τα οποία προάγουν την υγεία του, είναι value for money και ταυτόχρονα σέβονται τον πλανήτη.

Πίσω από το εν λόγω επιχειρηματικό εγχείρημα βρίσκεται ο κ. Μανώλης Τσαλδάρης, Πρόεδρος της Waterfresh SA, ο οποίος μιλά στο Fortune για την ιδιαίτερη αγορά του νερού, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού, αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης σε όσες επιχειρήσεις διακατέχονται από μια πράσινη φιλοσοφία που εφαρμόζεται αποτελεσματικά στην πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Τσαλδάρη, τι σημαίνει αειφορία στην πράξη για εσάς;

Παίρνουμε πολύ σοβαρά τον ρόλο της «πράσινης» εταιρείας. Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση της σπατάλης κατά την κατασκευή της  συσκευασίας και η εξοικονόμηση της ενέργειας. Η εταιρεία μας εργάζεται σκληρά για να μειώσει τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Η αειφορία για να μπορέσει να υλοποιηθεί πρακτικά απαιτεί μια αλλαγή στη κουλτούρα του κοινού, διαδικασία η οποία αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα μας μακροχρόνια.

Ήσασταν ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό νερό που συσκευάστηκε σε χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία. Πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσετε μερίδιο αγοράς, όταν ταυτόχρονα έπεφτε στους ώμους σας και το βάρος της εκπαίδευσης των αγοραστών;

Η αλλαγή κουλτούρας ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, καθώς το νερό Minoa καλούσε τους καταναλωτές να αλλάξουν τις συνήθειες τους και να συμπεριλάβουν τη χάρτινη συσκευασία ως την προτιμώμενη συσκευασία για το νερό. Όταν ο τελικός πελάτης εξοικειώνεται με το προϊόν και καταλαβαίνει  το πλεονέκτημα που έχει έναντι άλλων, τότε το μερίδιο αγοράς έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.

 

Πώς αντιδρά το καταναλωτικό κοινό απέναντι σε προϊόντα sustainable oriented; Είναι διατεθειμένος ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώσει κάτι παραπάνω για μια συσκευασία που είναι φιλική προς το περιβάλλον;

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή και παρατηρούμε όλο και περισσότερη ευαισθητοποίηση, μερικές φορές ακόμα και απαίτηση, για προϊόντα τα οποία εναρμονίζονται με όρους όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηθική παραγωγή και η χρήση πραγματικών φυσικών υλικών. Τα προϊόντα μας καθότι παράγονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα δεν έχουν υψηλό κόστος στον τελικό καταναλωτή, άρα θεωρούμε πως η τιμές των νερών Μινόα αποτελούν κίνητρο και όχι ανασταλτικό παράγοντα.

Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί σε τι διαφέρει το εμφιαλωμένο νερό MINOA από τα υπόλοιπα που βρίσκει τοποθετημένα στο ράφι. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το συγκριτικό του πλεονέκτημα;

Το εμφιαλωμένο νερό MINOA είναι πλούσιο σε μαγνήσιο με ιδανικές αναλογίες μετάλλων. Όντας σε χάρτινη συσκευασία λοιπόν (η οποία επιτρέπει την αναλλοίωτη ποιότητα του νερού και της θερμοκρασίας αφού δεν τη διαπερνά φως) αποτελεί μοναδική καινοτομία στην ελληνική αγορά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το καπάκι κλείνει ξανά, μετά από κάθε χρήση, έτσι ώστε το νερό να διατηρείται πάντα φρέσκο και υγιεινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός και πανδημία είναι τρεις παράμετροι που μπήκαν τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και έχουν επαναπροσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Πώς προετοιμάζετε για την επόμενη μέρα και τι είδους best practices θα μπορούσατε να μοιραστείτε με το κοινό;

Οι συνθήκες που αναφέρατε αποτελούν σίγουρα προκλήσεις για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Η δικιά μας φιλοσοφία έγκειται στην ιδέα ότι σε περιόδους κρίσεων δημιουργούνται ευκαιρίες. Εφαρμόζοντας ήδη την πράσινη πρακτική βιομηχανικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε το πλεονέκτημα μας αυτό και να ανοίγουμε καινούργιες αγορές του εξωτερικού με μεθοδικότητα και αξιοπιστία. Η κάθε επιχείρηση, λοιπόν, θα πρέπει να προσαρμόζεται και να προχωρά στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

Κλιματική αλλαγή και υπερπληθυσμός, είναι δύο παράμετροι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα λειψυδρίας; Έχει γίνει κάποια πρόβλεψη για την επάρκεια των υδάτινων πόρων και ποιο το plan b της Minoa Water;

Η κλιματική αλλαγή θεωρώ πως έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας ως μια αναπόφευκτη συνθήκη, γι’ αυτό και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να δημιουργούμε καινοτόμες λύσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στη προστασία του περιβάλλοντος. Η λειψυδρία σε αρκετές χώρες του πλανήτη είναι ήδη ένα μεγάλο και έντονο πρόβλημα, ωστόσο στη περίπτωση των πόρων της Minoa Water οι πηγές μας εμπεριέχουν πλούσια κοιτάσματα νερού τα οποία σε λογικά πλαίσια δεν χαίρουν κάποιου ιδιαίτερου κινδύνου. Ωστόσο, μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας προσθέτουμε  συνεχώς μοναδικές λύσεις ως καταναλωτικά προϊόντα.

Πώς κλείνει το 2022 και τι περιλαμβάνει το business plan για τη νέα χρονιά;

Το 2022 ήταν μια αρκετά αισιόδοξη χρονιά για τη Minoa Water, παρά τις προκλήσεις των αγορών, τα προϊόντα μας ενίσχυσαν τη παρουσία τους τόσο σε επίπεδο Β2Β πωλήσεων όσο και σε διάθεση μέσω διανομέων σε τελικά σημεία. Μετά λοιπόν από τα αρκετά θετικά αποτελέσματα των οικονομικών στοιχείων του 2022, για τη νέα χρόνια οι στόχοι μας είναι να ενισχύσουμε την εξαγωγική ικανότητα μας και να αποτελέσουμε πλέον αναπόσπαστο μέρος των leaders στην αγορά του νερού στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: