Με την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας «φλερτάρει» ο Ιβάν Σαββίδης

Με την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας «φλερτάρει» ο Ιβάν Σαββίδης

Η ανακαίνιση του ιστορικού Makedonia Palace, τα μελλοντικά σχέδια Σαββίδη και η επιθετική πολιτική σε αγορές του εξωτερικού.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Μαρία Ακριβού

Να εδραιώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στην περιοχή της Θεσσαλονίκης επιχειρεί ο Ιβάν Σαββίδης, προβαίνοντας σε πλήρη ανακαίνιση του Makedonia Palace που βρίσκεται στην κατοχή του από το 2013. Ο γνωστός επιχειρηματίας σε μια προσπάθεια να τονώσει την τουριστική ζήτησης ενός εκ των εμβληματικότερων κτιρίων της Θεσσαλονίκης προχωρά σε «φρεσκάρισμα» της ξενοδοχειακής επιχείρησης επενδύοντας 12,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους ο Διευθυντής του Makedonia Palace, Περικλής Βογιατζής, η αναβάθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν του ιστορικού ξενοδοχείου, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2017, στόχος είναι να συγκαταλέγεται στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η απόσβεση της επένδυσης που χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια, δάνεια, και επιχορήγηση από την ΕΕ, θα γίνει σε βάθος επταετίας, ενώ τόνισε πως η πτώση των τιμών είναι παροδική και πως σταδιακά θα αυξηθούν, αφού αναβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες καθώς και το target group των τουριστών. «Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνεται ο 8ος όροφος δωματίων και τον Ιούνιο θα δοθούν τα πρώτα ανακαινισμένα δωμάτια προς χρήση στο κοινό. Θέλουμε το Makedonia Palace να μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για τον Έλληνα και τον διεθνή ταξιδιώτη. Το ξενοδοχείο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξει τον χαρακτήρα του διότι διαθέτει μια κληρονομιά αρκετών δεκαετιών».

Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 33%

Το Makedonia Palace το οποίο κυριαρχεί εδώ και μισό αιώνα στην τουριστική και κοινωνική ζωή του τόπου αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά έως το τέλος του 2016 με τη διοίκηση του ξενοδοχείου να το θέτει εκτός λειτουργίας από τον Ιανουάριο και για τρεις μήνες μέχρι το επίσημο launch του Απριλίου. Επιπρόσθετα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, όχι μόνο διατηρείται το σύνολο των σημερινών θέσεων εργασίας που ξεπερνούν τις 210, αλλά αυξάνονται κατά 33%.

Σε μια από τις σπάνιες ομιλίες της η Γενική Διευθύντρια του Makedonia Palace, Maria Goncharova, ανέφερε πως σήμερα η πληρότητα του 5 αστέρων ξενοδοχείου αγγίζει το 70% και πως τα έσοδα του αυξήθηκαν σημαντικά με τα αντίστοιχα λειτουργικά κόστη να ακολουθούν την κατιούσα. «Στόχος μας παραμένει η προσωπική εξυπηρέτηση κάθε πελάτη ξεχωριστά. Για εμάς το Μακεδονία Palace αποτελεί ένα όραμα και θέλουμε η εμβέλεια του ξενοδοχείου να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Νέες αγορές, όπως είναι η Δυτική Ευρώπη, η Ρωσία, η Κίνα, η Μ. Ανατολή και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα και εμείς είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τη ζήτηση». Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Makedonia Palace έχει ετοιμάσει καμπάνια προβολής που θα «τρέξει» από τον Ιούνιο μέχρι και τον επόμενο Απρίλιο στις διεθνείς αγορές αλλά και αρκετές επισκέψεις φορέων από Ελλάδα και εξωτερικό στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, η κ. Goncharova υπογράμμισε πως η ομάδα του κ. Σαββίδη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Αθήνα αποκτώντας ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες για το έργο που «τρέχει» στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Focus στον συνεδριακό τουρισμό

Αξίζει να σημειωθεί πως σε λίγες ημέρες στο remakedoniapalace.com ο χρήστης του site θα μπορεί να παρακολουθεί την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, να βλέπει σε πραγματικό χρόνο σε τι φάση βρίσκεται το project και πώς είναι η όψη των δωματίων. Οι όποιες βελτιώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική του κτιρίου, με την πρόσοψή να παραμένει ίδια. Ουσιαστικά το εσωτερικό του κτιρίου θα χωριστεί σε δύο ζώνες: μια που θα αφορά τους χώρους υποδοχής, εστίασης και αναψυχής και μια που θα είναι αποκλειστικά για τη διεξαγωγή συνεδρίων. Όπως τόνισαν εκπρόσωποι που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του project, υπάρχει η δυνατότητα να ενωθούν όλες οι συνεδριακές αίθουσες , δημιουργώντας ένα ενιαίο χώρο 900 τ.μ.

Όσο για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι κυρίως μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο και γυαλί σε διαφορετικές εκδοχές τους και σε συνδυασμούς που θα ποικίλλουν από χώρο σε χώρο.