Με το 25% των μετοχών μπαίνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τζιμ Ράτκλιφ

Με το 25% των μετοχών μπαίνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τζιμ Ράτκλιφ
Manchester United Football Club (Great Britain, United Kingdom) football club logo and a stock market exchange graph displayed on a personal computer are seen in L'Aquila, Italy, on September 14th, 2023. Manchester United is among European clubs listed on the stock exchange. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Έξαλλοι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την απόφαση της οικογένειας Γκλέιζερ που ελέγχει τον σύλλογο να μην τον πουλήσει στον Σεΐχη Γιάσιμ από το Κατάρ.

Η οικογένεια Γκλέϊζερ, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί να αποφάσισε να μην προχωρήσει τελικά στην πώληση της ομάδας, αλλά άνοιξε την πόρτα στον Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος συμφώνησε για την αγορά της μειοψηφίας της ιδιοκτησίας των «κόκκινων διαβόλων».

Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ ο όμιλος INEOS του Αγγλου δισεκατομμυριούχου δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για την αγορά της ομάδας του Μάντσεστερ, καθώς οι οπαδοί της ομάδας τον στηρίζουν για ν’ απαλλαγούν από τους Γκλέιζερ, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τις χαμηλές «πτήσεις» των «κόκκινων διαβόλων» τα τελευταία χρόνια.

Προς το παρόν ο Ράτκλιφ πάντως αναπροσαρμόζει την τακτική του και είναι στο τελικό στάδιο των επαφών για την αγορά του 25% των μετοχών, ώστε να μπει στα διοικητικά του συλλόγου, ελπίζοντας πως στο μέλλον θα καταφέρει να γίνει το νέο αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία, με περιουσία αξίας 29,6 δισ. λιρών θα είναι συναίτερος των Γκλέιζερς στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ. Τα ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως ο Ράτκλιφ θα έχει λόγο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πιθανότατα βάζοντας στην ομάδα και τον σύμβουλό του, Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: