Η «μεγάλη» επιστροφή της Singapore Airlines

REUTERS

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Σιγκαπούρης «πατάει» ξανά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από την Δευτέρα 9 Ιουνίου η Singapore Airlines, μία από τις λίγες αεροπορικές εταιρίες 5 αστέρων καθώς και ο πρώτος πελάτης του Airbus A380, συνδέει και πάλι με απευθείας πτήσεις της τη Σιγκαπούρη με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιουνίου έως και τις 9 Οκτωβρίου 2014, η Singapore Airlines θα πραγματοποιεί δυο φορές την εβδομάδα απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Σιγκαπούρη και αντίστροφα, παραμένοντας έτσι η μόνη αεροπορική εταιρία που θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα προς την καρδιά της Ασίας, τη Σιγκαπούρη.

«Πρόκειται για τη μοναδική πτήση που συνδέει απευθείας την Αθήνα με την Ασία σε ένα direct δρομολόγιο. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους προορισμούς προς Ασία και Αυστραλία», δήλωσε ο Τάκης Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Asian Aviation, του επίσημου Εκπροσώπου της  Singapore Airlines στην Ελλάδα.

φωτογραφία 3

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη με αεροσκάφη τύπου Boeing 777-200ER. Ειδικότερα, η πτήση από Σιγκαπούρη προς Αθήνα με αριθμό SQ382 θα αναχωρεί από τη Σιγκαπούρη στις 02.05 με ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 08.30 και η πτήση από Αθήνα προς Σιγκαπούρη με αριθμό SQ381, θα αναχωρεί από Αθήνα στις 13.00 με ώρα άφιξης στη Σιγκαπούρη στις 04.55 την επομένη μέρα.

«Ήταν δύσκολες οι εποχές και άσχημες οι συνθήκες στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2012 όταν και αποφάσισε η Singapore Airlines να φύγει από την Ελλάδα. Είναι από τα σημαντικότερα brands και τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και το γεγονός ότι επιστρέφει στην Ελλάδα σημαίνει ότι την θεωρεί ελκυστικό προορισμό αλλά αισθάνεται και βελτίωση του οικονομικού κλίματος. Όσο για το Ελευθέριος Βενιζέλος αρκεί να σας πω πως σε επίπεδο πενταμήνου είχαμε διψήφια ποσοστά αύξησης σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

«Η επαναλειτουργία των απευθείας πτήσεων από και προς την ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων της Διασποράς της Αυστραλίας καθώς και επιβατών από την Ασία που ταξιδεύουν προς τη χώρα μας για τουριστικούς και επαγγελματικούς λόγους», αναφέρει ο Τάκης Δημητρίου.

φωτογραφία 1

«Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε περισσότερες σε αριθμό και μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις και ευχαριστούμε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την στήριξή του για ακόμα μια φορά προς την Singapore Airlines», σημείωσε ο Jerry Seah, General Manager της Italy Singapore Airlines.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Singapore Airlines εξυπηρετεί την αγορά της Ελλάδας για πάνω από 40 χρόνια. Οι δύο απευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς την καρδιά της Ασίας έρχονται να προστεθούν στις 33 πτήσεις που πραγματοποιεί η εταιρία ήδη εβδομαδιαίως από Αθήνα προς Σιγκαπούρη με τις Turkish Airlines και Aegean Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης, καθώς και στις πτήσεις κοινού κωδικού της Aegean Airlines μέσω Μιλάνου, Μονάχου, Φρανκφούρτης και Λονδίνου. Παράλληλα, η εταιρία πραγματοποιεί 14 πτήσεις εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη προς Σιγκαπούρη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης με πτήσεις κοινού κωδικού της Aegean Airlines.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Έλληνας που εμπιστεύτηκε η Singapore Airlines

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες

Νέα αύξηση της κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»