Μεγάλη «βουτιά» στα κέρδη της Morgan Stanley

Μεγάλη «βουτιά» στα κέρδη της Morgan Stanley

Μείωση 54,4% στα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Περισσότερο από το μισό μειώθηκαν τα τριμηνιαία κέρδη της Morgan Stanley καθώς τα διαπραγματευτικά της έσοδα και οι δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής δέχθηκαν πλήγμα από την αστάθεια που επικράτησε στις αγορές στις αρχές του έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley μειώθηκαν κατά 54,4% στο 1,06 δισεκ. δολάρια, ή 55 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, από 2,31 δισεκ. δολάρια, ή 1,18 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Σε μη προσαρμοσμένη βάση, τα καθαρά κέρδη επίσης διαμορφώθηκαν στα 55 σεντς ανά μετοχή.

Αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 46 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με το Thomson Reuters I/B/E/S. Δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο εάν τα κέρδη που ανακοινώθηκαν ήταν συγκρίσιμα.

Η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων και του πετρελαίου, οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία και η αβεβαιότητα για τα αμερικανικά επιτόκια δημιούργησαν αναταραχή στις αγορές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους χρηματιστές, τους επενδυτές και τις εταιρίες που προσέβλεπαν στην είσοδό τους στα χρηματιστήρια.

Όλες οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ανακοίνωσαν χαμηλότερα διαπραγματευτικά έσοδα και έσοδα επενδυτικής τραπεζικής.