Τα μπόνους στην Wall Street μειώθηκαν το 2023 – Πόσα λεφτά εισέπραξαν τα τραπεζικά στελέχη

Τα μπόνους στην Wall Street μειώθηκαν το 2023 – Πόσα λεφτά εισέπραξαν τα τραπεζικά στελέχη
epa08798884 The New York Stock Exchange and a statue of President George Washington on Wall Street in New York, New York, USA, on 04 November 2020. The Dow Jones industrial average was up over 2% today and global investors are closely watching developments in the undecided United States' presidential election between President Donald J. Trump and former Vice President Joe Biden. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περίπου 1 στις 11 θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη σχετίζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τα χρηματικά μπόνους της Wall Street μειώθηκαν κατά 2% σε 176.500 δολάρια κατά μέσο όρο πέρυσι, καθώς οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες υιοθέτησαν μια πιο προσεκτική προσέγγιση στις αποζημιώσεις, σύμφωνα με εκτίμηση του ελεγκτή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τόμας ΝτιΝαπόλι.

Οι χαμηλότερες πληρωμές ήρθαν ακόμη και όταν τα κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν κατά 1,8% το 2023.

«Τα μέσα χρηματικά μπόνους της Wall Street μειώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι, με τη συνεχιζόμενη αστάθεια της αγοράς και την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στο εργατικό δυναμικό των αξιογράφων» υποστήριξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η δεξαμενή μπόνους του κλάδου ανήλθε σε 33,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2023, σε γενικές γραμμές σε αντιστοιχία με το 2022. Το 2021, εκτινάχθηκε σε ρεκόρ 42,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι κεφαλαιαγορές και οι συναλλαγές γνώρισαν μεγάλη άνθηση.

Η πολιτεία και η πόλη έχουν ήδη προϋπολογίσει χαμηλότερα φορολογικά έσοδα από τους εργαζόμενους στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σημείωσε ο Ντι Νάπολι.

Ο κλάδος των κινητών αξιών αντιπροσωπεύει περίπου το 27% των ετήσιων κρατικών φορολογικών εισπράξεων και το 7% για την πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο κλάδος απασχολούσε 198.500 άτομα το 2023, από 191.600 το προηγούμενο έτος, όπως έδειξε η έκθεση. Η αύξηση του προσωπικού ήρθε καθώς οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες περικόπτουν περισσότερες από 23.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Περίπου 1 στις 11 θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη σχετίζεται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τομέα, σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com