Μετά την εγκατάλειψη του X οι μεγάλες εταιρείες… ρίχνουν χρήμα στο Instagram

Μετά την εγκατάλειψη του X οι μεγάλες εταιρείες… ρίχνουν χρήμα στο Instagram
This picture taken on September 28, 2020 shows the logo of the social network Instagram on a smartphone, in Toulouse, southwestern France. - The Instagram group will, in early October 2020, celebrate its ten-year anniversary. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
Κερδισμένη η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Meta.

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Walt Disney και η Comcast, αύξησαν τις διαφημιστικές δαπάνες στο Instagram μετά την παύση των διαφημίσεων στο X τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Sensor Tower, καθώς οι διαφημιστές εγκαταλείπουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον Έλον Μασκ λόγω του αντισημιτικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, η Disney και η Comcast αύξησαν τις δαπάνες τους στις ΗΠΑ στην εφαρμογή που ανήκει στην Meta κατά 40% και περίπου 6% αντίστοιχα στις δύο εβδομάδες από τις 20 Νοεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Sensor Tower.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Paramount εν τω μεταξύ, τριπλασίασε τις δαπάνες της για το Snapchat, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Τα στοιχεία της Sensor Tower έδειξαν ότι οι 51 από τους 100 κορυφαίους διαφημιστές στις ΗΠΑ στο X από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους –όταν ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα– έχουν διακόψει τις διαφημιστικές δαπάνες από τον Νοέμβριο του 2023.

Η πλατφόρμα έχει επίσης σημειώσει μείωση 16% στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες μετά την εξαγορά, αν και η δέσμευση των χρηστών παρέμεινε σταθερή, ανέφερε η εταιρεία πληροφοριών αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: