Μετακινήστε με Uber στην Αθήνα; Τώρα μπορείτε να πληρώνετε με μετρητά!

Μετακινήστε με Uber στην Αθήνα; Τώρα μπορείτε να πληρώνετε με μετρητά!

Τη στιγμή που όλοι προμηθεύονται POS μηχανηματάκια, η Uber "επιστρέφει" στις παραδοσιακές πληρωμές.

Αν κάτι δε μας απασχολεί όταν χρησιμοποιούμε την Uber αυτό είναι να κουβαλάμε μαζί μας μετρητά. Καλούμε τον οδηγό, επιβιβαζόμαστε, φτάνουμε στον προορισμό μας – ευκολία σε όλα τα επίπεδα. Τι γίνεται, όμως, με όσους προτιμούν τις πληρωμές με μετρητά;

Ο τεχνολογικός κολοσσός μας συστήθηκε πριν μερικά χρόνια και το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να κερδίζει μερίδα του λέοντος και στην ελληνική αγορά, με τα οχήματα της εταιρείας να κατακλύζουν του δρόμους της Αθήνας.

«Πλέον μπορείτε να πληρώνετε και με μετρητά, το ξέρετε» με ενημέρωσε ένας απ’ του οδηγούς. Η Uber αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα του cash payment και στη χώρα μας, μαζί με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω κάρτας και PayPal. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα δοκιμάζει πιλοτικά σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, να επαναφέρει τον «παραδοσιακό τρόπο» πληρωμής των μετακινήσεων.

Η «αρχή» έγινε με τη Σιγκαπούρη, ενώ η εταιρεία είχε ενημερώσει πώς θα γίνουν και άλλες δοκιμές σε πόλεις και άλλων λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών όπως Ινδία, Μαλαισία και Φιλιππίνες, όπου οι κάρτες δεν είναι ιδιαίτερα «δημοφιλείς».

Το ζήτημα είναι πώς σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το «πλαστικό χρήμα» έχει ιδιαίτερη θέση στη ζωή των πολιτών. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το Reuters, κατά μέσο όρο οι κάτοικοι έχουν δύο πιστωτικές και μια χρεωστική κάρτα ο καθένας. Οπότε η νέα επιλογή, δεν ήρθε για να «βοηθήσει» τους κατοίκους. Νομίζω.

Οι υπεύθυνοι της Uber είχαν τότε αναφέρει πώς η δυνατότητα πληρωμής με μετρητά, θα φέρει και άλλα άτομα στην «οικογένεια της Uber» είτε πρόκειται για κάποιον φοιτητή, κάποια πολυάσχολη μητέρα είτε για κάποιον πολίτη που δε διαθέτει κάρτα και νιώθει πιο άνετα να κουβαλάει χρήματα.

Οι οδηγοί της Αθήνας έχουν ήδη εκπαιδευτεί πάνω στο νέο σύστημα, και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε στον τρόπο επιλογής σας το «Μετρητά».