Mike Minchin: Η επόμενη ημέρα της φιλοξενίας βασίζεται στη σύνδεση των ξενοδοχείων με τους προορισμούς

Mike Minchin: Η επόμενη ημέρα της φιλοξενίας βασίζεται στη σύνδεση των ξενοδοχείων με τους προορισμούς
Έχοντας στο βιογραφικό του περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο του marketing, ο Mike Minchin, Chief Marketing Officer του Ομίλου Auberge Resorts Collection δεν χρειάζεται συστάσεις. Με έδρα την Καλιφόρνια, ηγείται από το 2016 του marketing ενός ομίλου, στο portfolio του οποίου περιλαμβάνονται ξενοδοχεία από την Κόστα Ρίκα και τη Χαβάη, μέχρι τη Σαντορίνη και το Μεξικό.

Από τον Κώστα Παναγάκη*

Κύριε Minchin, κοιτάζοντας κάνεις την πορεία της Auberge Resorts Collection τα τελευταία χρόνια βλέπει εξαιρετικά αποτελέσματα, με την αλυσίδα να αριθμεί πλέον 22 ξενοδοχεία, μετρώντας ταυτόχρονα άλλα 8 στο pipeline. Πώς οραματίζεστε την παρουσία του Ομίλου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ποια είναι ειδικότερα τα πλάνα σας για την ανάπτυξή του στην ευρωπαϊκή ήπειρο;

Η Auberge Resorts Collection είναι ένα διεθνές brand με πραγματικά διεθνή παρουσία και όντως είμαστε προσηλωμένοι στην επέκτασή μας στην Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή εκπροσωπούμαστε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή με το Grace Hotel Auberge Resorts Collection στη Σαντορίνη, το οποίο ψηφίζεται συστηματικά ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης, ενώ έχουμε ανακοινώσει και το Collegio alla Querce, Auberge Resorts Collection στη Φλωρεντία, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το 2023. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την παρουσία μας σε αυτή την αγορά, καθώς θεωρούμε ότι το ήθος του Ομίλου ταιριάζει εξαιρετικά με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και τους επισκέπτες τους.

Το brand έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς σε καθέναν από τους προορισμούς μας και μπορέσαμε να επιτύχουμε πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα σε όλο μας το χαρτοφυλάκιο, με το σύνολο των ξενοδοχείων να σημειώνουν επιδόσεις ρεκόρ το 2021. Με το στρατηγικό μας σχέδιο ανάπτυξης να περιλαμβάνει ένα δυναμικό pipeline νέων ξενοδοχείων φέτος, βλέπουμε συνεχιζόμενη δυναμική στο 2022.

Mike Minchin, Chief Marketing Officer του Ομίλου Auberge Resorts Collection.
Mike Minchin, Chief Marketing Officer του Ομίλου Auberge Resorts Collection.

Πολλά brands ισχυρίζονται ότι επικεντρώνονται στην εμπειρία του επισκέπτη και συνδέονται στενά με τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Η Auberge, ωστόσο, έχει εδώ και αρκετό καιρό κάνει αυτό τον ισχυρισμό πραγματικότητα. Πώς βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η επιλογή και τι μας επιφυλάσσετε στο μέλλον όσον αφορά τη σύνδεση του brand με τις τοπικές κοινότητες, όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία και τα resorts σας;

Οι μοναδικές εμπειρίες βρίσκονται στον πυρήνα του brand από την ίδρυσή του και συνεχώς καινοτομούμε με δραστηριότητες που μπορείτε να βρείτε μόνο στα ξενοδοχεία μας. Για παράδειγμα, στο The Lodge at Blue Sky, Auberge Resorts Collection, μπορείτε να ανακαλύψετε όλη την τοπογραφία της Utah, πετώντας με ελικόπτερο. Το πρωί, θα κάνετε heli-ski στο απομακρυσμένο αλπικό έδαφος και στη συνέχεια, θα κατευθυνθείτε νότια στο Moab για heli-mountain biking το απόγευμα. Στο Chileno Bay Resort & Residences, Auberge Resorts Collection στο Los Cabos, προσφέρουμε στους επισκέπτες την αποκλειστική ευκαιρία να γευτούν τις γαστρονομικές προτάσεις του βραβευμένου στα World’s 50 Best Restaurant chef Virgilio Martinez του εστιατορίου Central του Περού, ο οποίος θα μαγειρέψει ένα ιδιωτικό δείπνο στη βίλα τους. Στη Riviera Maya, οι επισκέπτες του Etéreo, Auberge Resorts Collection μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα «παρασκήνια» του Chichen Itza με τον in-house αρχαιολόγο και εξερευνητή του National Geographic. Αυτές είναι εμπειρίες που κανείς άλλος δεν προσφέρει ή δεν έχει πρόσβαση στον προορισμό.

Solage, Napa Valley, California.
Solage, Napa Valley, California.

Η σύνδεση με την τοπική κοινότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για την Auberge Resorts Collection. Είναι μέρος του DNA μας και προσπαθούμε να συνεργαστούμε με κάθε τοπική κοινότητα με πολλούς τρόπους. Η Auberge Resorts Collection συνεχίζει να δεσμεύεται στους προορισμούς μας με συνεργασίες και εμπειρίες που επικεντρώνονται στην ανάδειξη των αξιοσημείωτων ανθρώπων σε κάθε περιοχή. Από ντόπιους αγρότες και τεχνίτες μέχρι σχεδιαστές, κατασκευαστές και θεραπευτές, τα προϊόντα και οι εμπειρίες που συναντούν οι επισκέπτες σε κάθε ξενοδοχείο της Auberge Resorts Collection είναι όλα εντελώς διαφορετικά και παρουσιάζουν αυθεντικά τον κάθε τόπο.

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες, εκτός από την τοποθεσία, που λαμβάνετε υπόψη όταν αποφασίζετε το πού θα επεκταθείτε; Εστιάζετε, για παράδειγμα, στις υποδομές, στην προσβασιμότητα κ.λπ.;

Φυσικά, λαμβάνουμε υπόψη πράγματα όπως η αεροπορική σύνδεση και οι υποδομές κατά την επιλογή ενός προορισμού, αλλά οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι ο χαρακτήρας και η μοναδικότητα του project και του προορισμού. Η Auberge Resorts Collection είναι γνωστή για τη δημιουργία ξενοδοχείων με εξαιρετικό design και γαστρονομία που αντικατοπτρίζουν τον προορισμό, βασίζονται στην εμπειρία, έχουν ξεχωριστή προσωπικότητα και βρίσκονται σε αρμονία με το φυσικό τους περιβάλλον. Είναι επίσης εξαιρετικά οικεία και αποτυπώνουν μια αίσθηση στιλ γεμάτη χαρακτήρα, υφή και αποχρώσεις που κάνει κάθε ιδιοκτησία να μοιάζει περισσότερο σαν ιδιωτικό σπίτι, παρά σαν ξενοδοχείο ή θέρετρο.

Auberge du Soleil, Napa Valley, California.
Auberge du Soleil, Napa Valley, California.

Εκτός από τις νέες κατασκευές, η Auberge Resorts Collection έχει κατακτήσει την τέχνη του να δίνει νέα ζωή σε ιστορικά κτίρια, όπως το Commodore Perry Estate στο Austin, διατηρώντας τον μοναδικό τους χαρακτήρα, ενώ τα εξυψώνει με τις σύγχρονες ανέσεις και εμπειρίες που σχετίζονται με τους απαιτητικούς ταξιδιώτες τού σήμερα. Κάθε βήμα στην ανάπτυξή μας, είτε πρόκειται για νέο ξενοδοχείο, ανακαίνιση ή επένδυση σε υπάρχον ακίνητο, εξετάζεται προσεκτικά, καθώς διατηρούμε ένα χαρτοφυλάκιο από εμβληματικά ξενοδοχεία στους πιο περιζήτητους προορισμούς.

Η πολυτελής φιλοξενία και η βιωσιμότητα συχνά φαίνονται εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες. Πιστεύετε ότι μπορεί να βρεθεί μεταξύ τους κοινός τόπος;

Τα τελευταία χρόνια, η κοινωνική ευαισθητοποίηση έχει αλλάξει στους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και σε προορισμούς που δεν θα περιμένατε, οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι κάνει ένα ξενοδοχείο ή ένας Όμιλος ξενοδοχείων για να δώσει πίσω στην τοπική κοινότητα, πως έχουν κοινωνική συνείδηση και τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλουν στο περιβάλλον με θετικό πρόσημο. Βλέπουμε τους επισκέπτες να επιλέγουν προορισμούς λόγω αυτού που κάνουμε σε αυτόν τον χώρο. Όλα τα ξενοδοχεία μας συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη σύνδεση με τις τοπικές τους κοινότητες, κάτι που οι ταξιδιώτες θέλουν όλο και περισσότερο.

Mauna Lani, Hawaii.
Mauna Lani, Hawaii.

Μετά την έναρξη της πανδημίας, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα μέτρα δημόσιας υγείας άλλαξαν την καθημερινότητά μας. Έχετε δει σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ταξιδιωτικά μοτίβα των κοινών στα οποία στοχεύετε;

Με τόσο πολλά από τα ξενοδοχεία μας να βρίσκονται σε ιδιαίτερα επιθυμητές τοποθεσίες, είμαστε τυχεροί που οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να προτιμούν προορισμούς που είναι μέσα στη φύση και προσφέρουν μια αυθεντική, τοπική εμπειρία. Δεν βλέπουμε αυτή την τάση να επιβραδύνεται σύντομα, καθώς η πανδημία μάς υπενθύμισε τη σημασία και τα οφέλη που προκύπτουν από το να περνάμε χρόνο στη φύση και να μαθαίνουμε για άλλους πολιτισμούς.

Οι επισκέπτες εξακολουθούν να αναζητούν πολύ οικεία στιλ πολυτέλειας με εξαιρετικά εξατομικευμένες υπηρεσίες. Σε όλη τη συλλογή, τα ξενοδοχεία μας συνεχίζουν να έχουν έντονη ζήτηση για κατοικίες, σουίτες, βίλες και μεγαλύτερα καταλύματα για ολόκληρες τις οικογένειες ή τις ομάδες φίλων τους. Η μέση διάρκεια παραμονής μας έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά και βλέπουμε πολλούς να μένουν για αρκετές εβδομάδες ή περισσότερο και να εργάζονται απομακρυσμένα από τα ξενοδοχεία μας.

Το στιλ της Auberge Resorts Collection έχει προσελκύσει τους very high-end luxury travellers με τους μοναδικούς μας προορισμούς, τις επιμελημένες εμπειρίες και το πιο προσωπικό επίπεδο εξυπηρέτησης. Αυτό έφερε πολλούς νέους επισκέπτες στο brand και δημιούργησε πιστούς ανάμεσά τους, κάτι που χτίζει περαιτέρω τη δύναμη της ανάπτυξής μας.

Grace Hotel, Σαντορίνη
Grace Hotel, Σαντορίνη

*Ο Κώστας Παναγάκης είναι Διευθύνων Σύµβουλος της Travelworks Public Relations

**Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

***Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα