Μήνυμα Γκάμπιελ σε Τσίπρα: Κλείσε την αξιολόγηση, δεν θα αλλάξει κάτι με Σουλτς

Μήνυμα Γκάμπιελ σε Τσίπρα: Κλείσε την αξιολόγηση, δεν θα αλλάξει κάτι με Σουλτς
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α) συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Δ) στο Βερολίνο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

 

Ακόμη και μια ήττα των Μέρκελ – Σόιμπλε δύσκολα θα αλλάζει το πώς η Γερμανία βλέπει την ελληνική κρίση.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος έχει πολλές φορές στηρίξει δημόσια την ελληνική προσπάθεια, ήρθε σε σύγκρουση με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε, όμως στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα του έστειλε ένα «ηχυρό» μήνυμα.

Να κλείσει την αξιολόγηση και να μη περιμένει μεγάλες αλλαγές ακόμη και στις γερμανικές εκλογές επικρατήσει ο Σουλτς.

Ο Γκάμπριελ βρέθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Σε πρωϊνό εργασίας που διοργάνωσε το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» o ίδιος επέμεινε πως ούτε μια ήττα της Μέρκελ ούτε η απομάκρυνση του Σόιμπλε θα αλλάξουν την οπτική γωνία που η γερμανική πολιτική σκηνή αντιλαμβάνεται την ελληνική κρίση.

«Δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Αν δε κάνετε μεταρρυθμίσεις δεν θα έχετε ανάπτυξη» ανέφερε στο ακροατήριο στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ν. Παππάς , η Ντ. Μπακογιάννη, ο Ευ.Βενιζέλος, και η Α. Διαμαντοπούλου.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γκάμπριελ χαρακτηρίζει «ανεύθυνη ενέργεια αν δεν συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα» τονίζοντας πως για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από συμβιβασμούς απ’ όλες τις πλευρές.