Μήνυση εναντίον του Facebook μετά το σοκ της πτώσης της μετοχής

Μήνυση εναντίον του Facebook μετά το σοκ της πτώσης της μετοχής
epa05614707 (FILE) A file picture dated 04 April 2013, shows Facebook co-founder and CEO Mark Zuckerberg speaking during an event at the Facebook headquarters in Menlo Park, California, USA. Social media giant Facebook on 02 November 2016 posted for its Q3 of 2016's adjusted earnings of 1.09 US dollars per share on revenue of some seven billion US dollars and an advertising revenue of 6.82 billionUS dollars, outperfoming analysts' expectations. EPA/PETER DASILVA *** Local Caption *** 52556509 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως αναφέρει το Reuters θα ακολουθήσουν αρκετές μηνύσεις εναντίον της εταιρείας του Mark Zuckerberg.

Η καταστροφική πτώση της μετοχής του Facebook μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στον Mark Zuckerberg.

Η εταιρεία και ο ιδρυτής της δέχθηκαν μήνυση όπως αναφέρει το Reuters την Παρασκευή, καθώς χάθηκαν περίπου 120 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του Facebook, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό θα έχει και συνέχεια από άλλους μετόχους.

Ο μέτοχος του Facebook James Kacouris κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και κατηγορεί τη Facebook και συγκεκριμένα τον Zuckerberg και τον Chief Financial Officer David Wehner για παραπλανητικές δηλώσεις και για την πτώση στα έσοδα και στους ενεργούς χρήστες.

Όπως αναφέρει η αγορά σοκαρίστηκε όταν η αλήθεια ήρθε στο φως την Τετάρτη από την Menlo Park, εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. Ακολούθησε η πτώση της μετοχής κατά 19% την Πέμπτη που οδήγησε σε μεγάλες ζημιές για τους μετόχους.

Η Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει, αναφέρει το Reuters.

To φαινόμενο οι μέτοχοι να μηνύουν τις εταιρείες στις ΗΠΑ μετά από μεγάλη πτώση στις μετοχές τους είναι συχνό, ειδικά αν οι απώλειες είναι πολύ μεγάλες.

Η Facebook έχει ήδη να αντιμετωπίσει πολλές δικαστικές υποθέσεις εξαιτίας του σκανδάλου με τη διαρροή δεδομένων στην Cambridge Analytica.

Οι απώλειες της Πέμπτης έριξαν τον Mark Zuckerberg στην έκτη θέση παγκοσμίως με τους πιο πλούσιους, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 66 δισ. δολάρια…

Ακολούθησε πολύ μικρότερη πτώση την Παρασκευή, κατά 0,8%, με αποτέλεσμα η μετοχή να κλείσει στον Nasdaq στα 174, 89 δολάρια.