Μητσοτάκης: Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Νέο μήνυμα στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού έστειλε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ οπισθοδρομική δύναμη και υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προοδευτικό σχέδιο.

“Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Εάν αισθάνονται ότι έγινε η ζωή τους καλύτερη τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κάθε λόγο να ψηφίσουν το κυβερνών κόμμα. Εάν νομίζουν όμως ότι χρειάζεται μία προοδευτική αλλαγή, θα το κάνουν πράξη ψηφίζοντας ΝΔ” είπε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι δεν χρησιμοποίησε τυχαία τον όρο προοδευτικός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε: “Να κάνουμε μία ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το τι ειναι πρόοδος και τι συντήρηση σήμερα” και υποστήριξε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συντηρητική δύναμη, μία απολύτως οπισθοδρομική δύναμη, πάντως δεν είναι προοδευτική.” Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά ή όχι, ο κ.Μητσοτάκης απέφυγε την ιδεολογική επίθεση καθώς και να χαρακτηρίσει το κυβερνών κόμμα αριστερό. “Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα το οπόιο αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία. Δε βλεπω κάποιο ιδιαίτερο συνεκτικό ιδεολογικό αρμό” είπε και πρόσθεσε: “Αντίθετα η ΝΔ προσέρχεται με ένα προοδευτικό σχέδιο στις κάλπες”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ως εκ τούτου ότι: “Σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα” και εξέφρασε την άποψη πως: “Εάν τα διλήμματα σήμερα είναι τόσο σκληρά, εάν το δίλημμα είναι λαικισμός ή αλήθεια, οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.” Σημείωσε άλλωστε ότι συναντά συμπολίτες μας που είχαν ψηφίσει κόμματα στο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ.

“Δεν καταλαβαίνω την τακτική των ίσων αποστάσεων. Τι θα πει ίση απόσταση; Οταν γνωρίζουμε τη ζημία που έκανε αυτή η κυβέρνηση, πως μπορεί ένας προοδευτικός πολίτης να λέει ότι είναι το ίδιο Τσίπρας και Μητσοτάκης;” είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. “Και αυτοί που τα λένε αυτά δεν τα πολυπιστεύουν” εκτίμησε μάλιστα και πρόσθεσε: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει ΝΔ.”

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι “και αυτοδύναμοι να είμαστε θέλουμε μία πλατιά προοδευτική συμμαχία, πρωτίστως στην κοινωνία” καλώντας “δυνάμεις που δεν ανήκουν στη ΝΔ να συνταχθουν μαζί μας.” Αναφέρθηκε δε στο κείμενο των 64 για το τι είναι προοδευτικό σήμερα, λέγοντας ότι θέτει μία σειρά πραγματικά διλήμματα για την επομενη ημέρα και ζητώντας ένα διάλογο ως προς αυτά. “Πάνω σε αυτό το πλαισιο θα ήθελα να τοποθετηθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις την επόμενη ημέρα” είπε.

“Μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη 4% σε ένα χρόνο”

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές είναι “ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου” και πρόσθεσε ότι “προφανώς ο κ.Τσίπρας δεν έχει πολλά να πει για την επόμενη ημέρα και διαστρεβλώνει αυτά που λέμε εμείς. Δε θα τον ακολουθήσω. Θα μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο”. Επανέλαβε επίσης ότι: “Δεν υπάρχει 13η σύνταξη. Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουν όσοι μας ακούνε. Υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Εμείς λέμε ότι θέλουμε ένα μονιμο μέτρο στήριξης. Οι συνταξιουχοι δε νομίζω ότι μπορούν να εξαπατηθούν ή να εξαγοραστούν.” Εκτίμησε επίσης ότι η χώρα μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο. “Η κυβέρνηση περίπου εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης. Εμείς με μία άλλη πολιτική μπορούμε να πετύχουμε αυτό το ρυθμο ανάπτυξης πολύ σύντομα” είπε.

“Εχουμε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουμε σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών. Δίνουμε σημαντικά φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις ώστε να ενθαρρύνουμε δημιουργία πλούτου στη χώρα. Θα γυρίσουμε πίσω στη μεσαία τάξη κάποια από αυτά που τους πήρε ο Τσίπρας. Αλλά βλέπουμε τη μείωση της φορολογίας με μία αναπτυξιακή διάσταση” εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι: “Το πρόγραμμα μας ειναι κοστολογημένο. Ο,τιδήποτε λέμε εντάσσεται μέσα στα πλαισια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση .Ταυτόχρονα δεν κρύβουμε ότι θα διεκδικήσουμε από την Ευρώπη μείωση των πρωτογενών, που σημαίνει περισσότερα χρήματα για φοροαπαλλαγές και ενίσχυση του κοινωνικου κράτους”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Να ζητήσουμε από κοινού τώρα τη μείωση των πρωτογενών για το 2020”

Εξέφρασε την απορία “γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση μας να ζητήσουμε απο κοινού τη μείωση των πρωτογενών” και επανέλαβε την πρόταση αυτή: “Θα μπορούσε να γίνει τώρα ένα κοινό μέτωπο και να εφαρμοστεί η μείωση των πρωτογενών από τον προϋπολογισμό του 2020.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε: “Μας ενοχλεί που ο κ.Βέμπερ είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια;” και σχολίασε: “Οταν ο κ.Βέμπερ έχει δαιμονοποιηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι ότι δε θα είναι και ό,τι καλύτερο να έπρεπε να συνεννοηθεί με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δε με αφορά αυτό γιατί πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε.”

Επανέλαβε ότι το ΕΛΚ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι απομόνωσε ακραίες φωνές όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν. Είπε επίσης ότι το ΕΛΚ: “Θα είναι η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη άρα δικαιωματικά θα μπορεί να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής”, απαντώντας στα σενάρια να εκλεγεί τελικά άλλος πρόεδρος της Κομισιόν λόγω αριθμητικών συσχετισμών, αλλά και λόγω της προτεραιότητας που δίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην τοποθέτηση του Γερμανού διοικητή της Deutsche Bank στην προεδρία της ΕΚΤ.

Ο κ.Μητσοτάκης αναρωτήθηκε εκ νέου: “Ποιον θα στηρίξει ο Τσίπρας για πρόεδρο της Κομισιόν; Εάν είναι με την Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι απομονωμένος. Δε γίνεται να είσαι με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα”.

“Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο Κοινοβούλιο είναι αποκρουστικός”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επίθεση με μπογιές από το Ρουβίκωνα τη Βουλή και με αφορμή αυτό γενικότερα στο θέμα της ασφάλειας.

“Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στη Βουλή. Θυμίζω ότι στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους με ταξί” είπε. Χαρακτήρισε αδιανόητο αυτό που έγινε στο Κοινοβούλιο και σχολίασε: “Δεν καταλαβαίνω πως μένει ο φρούραρχος στη θέση του. Αλλά είναι ευρύτερο το ζήτημα. Γίνονται σε ένδειξη συμπαράστασης σε ένα αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μία ανεξήγητη ανοχή σε φαινόμενα βίας.”

Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι: “Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στο Κοινοβούλιο είναι αποκρουστικός” και προανήγγειλε: “Απαραίτητες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα θα γίνουν. Η αστυνομία θα έχει απόλυτη κάλυψη για να βάλει τάξη σε αυτό το μπάχαλο. Το άσυλο θα καταργηθεί. Θα προσλάβουμε 1500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και την ομάδα ΔΕΛΤΑ που θα επανασυστήσουμε. Θα αποκτήσει η Αστυνομία νέα περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα.”

Νέο κτίριο στο χώρο του Πολυτεχνείου, ανάπλαση του χώρου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Περιέγραψε μάλιστα το φιλόδοξο σχέδιο του για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

“Το πιο φιλόδοξο σχέδιο που έχω για το κέντρο της Αθήνας ειναι μία ανάπλαση όλου του χώρου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, επέκταση και υπογειοποίηση, και πλήρης αναβάθμιση του χώρου του Πολυτεχνείου” είπε.

Δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου θα πρεπει να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, πρόσθεσε όμως: “Αλλά θα μπορούσα να δω ένα νέο κτίριο σε αυτό το χώρο και να παραμεινει η Αρχιτεκτονική Σχολή υπό προϋπόθεσεις.” Σημείωσε επίσης ότι η άφιξη του μετρό στα Εξάρχεια θα αλλάξει πολλά ως προς τις προοπτικές αυτής της γειτονιάς