«Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»

«Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»

Τα βαμπίρ του Τζάρμους μας φτιάχνουν την διάθεση.

Η Tilda Swinton και ο Tom Hiddleston είναι τα δυο υπεραιωνόβια βαμπίρ της ταινίας «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» Κι αν σας αρέσουν αυτοί οι δυο είναι βέβαιον πως θα ερωτευθείτε και τη συγκεκριμένη ταινία.

Οι δυο τους είναι περιοδικοί εραστές τα τελευταία 500 χρόνια. Παντρεμένοι και χωρισμένοι τρεις φορές (δεν είναι και πολλές για αυτό το διάστημα) έχουν επιλέξει, συχνότερα, να ζήσουν την ζωή τους μακριά ο ένας από τον άλλο -δίχως όμως αυτή η επιλογή να έχει αξιοσημείωτη επιτυχία-. Όπως όλα κάνουν κύκλο έτσι κάνει και το ζευγάρι Αδάμ (Tom Hiddleston) και Εύα (Tilda Swinton). Απομακρύνονται και πάντα επιστρέφουν ο ένας στον άλλο.

Ωστόσο,  η τελευταία τους συνάντηση θα είναι αρκετά διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες. Διαφορετική σε σημεία που ίσως καθορίσουν την βιωσιμότητα τόσο της σχέσης τους όσο και του είδους τους.

Η υπέροχη Τίλντα Σουίντον δίνει ρέστα με την ερμηνεία, την ομορφιά, το χιούμορ και την σοφία του βαμπίρ που ενσαρκώνει και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Τομ Χίντελστον.

Η ταινία είναι αστεία, είναι έξυπνη, είναι πολύ ποπ. Η ποίηση του Τζάρμους ξεχύνεται από κάθε πόρο της εικόνας ενώ το καυστικό, ειρωνικό στοιχείο βρίσκεται μόνιμα στο προσκήνιο.

Πάρτε μια γεύση από το επίσημο τρέιλερ εδώ

Διαβάστε ακόμη: Οι υπερήρωες «έσπασαν» τα κινηματογραφικά ταμεία το 2013

Αν περιμένετε κάτι τυπικά σκοτεινό όπως έχετε συνηθίσει από τον Τζιμ Τζάρμους… χάσατε. Εδώ έχουμε μια απίστευτη απόπειρα του σκηνοθέτη να γίνει λίγο πιο μέινστριμ (αν μπορεί κανείς να το περιγράψει έτσι αυτό) ή ίσως λίγο πιο ποπ, πιο ανάλαφρος. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Είναι κάτι σαν πιο εύπεπτη φιλοσοφία της καθημερινότητας.

Αδάμ και Εύα βρυκόλακες που δεν πίνουν πια αίμα γιατί είναι πασέ; Αδάμ και Εύα ροκ περσόνες; Αδάμ και Εύα κριτές και σχολιαστές ολόκληρης της ανθρωπότητας; Ελιτισμός σε εικόνα και σε περιεχόμενο; Εδώ είμαστε. Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί. Κι ο Τζιμ Τζάρμους μαζί τους.

Απολαύστε και σε αυτό το βίντεο τους πρωταγωνιστές με την μουσική της Λάνα ντελ Ρέι

Η ταινία παίζεται τώρα. Δείτε στο Μικρόκοσμος στη λεωφ. Συγγρού, στο Άστυ ή σε κάποιο άλλο σινεμά κοντά σας.