Νέα 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Νέα 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Κόσμος συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κορίνθου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών». . Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, δικεδικούν αυξήσεις των μισθών, λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας καθώς και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Δώρων στον δημόσιο τομέα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00 πμ.

Νέα 24ωρη πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00 πμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

  • «Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά των Δώρων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Στελέχωση άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τραμ) θα κινηθούν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: