Νέα μεγάλη επένδυση 150 εκατ. ευρώ της Daimler στη Beat και την Ελλάδα

Νέα μεγάλη επένδυση 150 εκατ. ευρώ της Daimler στη Beat και την Ελλάδα

Ο γερμανικός κολοσσός θα στεγάσει στην Αθήνα το νέο μεγάλο κέντρο στρατηγικής ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, δημιουργώντας ως και 200 θέσεις εργασίας.

 

Σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τις αγορές της Λατινικής Αμερικής μετατρέπει τη Beat, ο γερμανικός κολοσσός της Daimler του ομίλου Μercedes Βenz, υλοποιώντας μια νέα μεγάλη ιδιωτική επένδυση που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία.

Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, οι Γερμανοί θα επενδύσουν μαζί με το τίμημα της εξαγοράς πάνω από 210 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η οποία αναβαθμίζεται σε κέντρο στρατηγικής ανάπτυξης για τον δαιδαλώδη επιχειρηματικό όμιλο. Αυτός ο σχεδιασμός μεγαλώνει θεαματικά τις ανάγκες της εταιρείας σε προσωπικό, δημιουργώντας την επόμενη χρονιά 200 νέες θέσεις εργασίας.

Το «Τhe Orbit» όπως θα είναι το όνομα των νέων γραφείων της διεθνοποιημένης πλέον ηλεκτρονικής πλατφόρμας κλήσης ταξί, θα στεγαστεί στο κτίριο της Noval του ομίλου Βιοχάλκο στην Λ. Κηφισίας και θα είναι έτοιμο τον προσεχή Μάιο.

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας θα αναπτύξει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data, με βασικό στόχο να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επιστήμονες. «Κάποια ταλέντα από το εξωτερικό για να έρθουν στην Ελλάδα έχουν την απαίτηση να εργαστούν σε ένα περιβάλλον, με προχωρημένες τεχνολογίες και ένα καλό πακέτο αποδοχών. Αυτό πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε».

Όπως εξηγεί ο κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής της Βeat και διευθύνων σύμβουλος, ο νέος χώρος θα αξιοποιηθεί παράλληλα και για την διοργάνωση μεγάλων events με την πρόσκληση εκπροσώπων από τον κόσμο της τεχνολογίας, επιστημόνων, επιχειρηματιών, designers.

Ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων της νέας επένδυσης θα επικεντρωθεί στην Ελλάδα και ένα άλλο κομμάτι στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η Beat δραστηριοποιείται ήδη στη Λίμα του Περού, το Σαντιάγκο της Χιλής και τη Μπογκοτά της Κολομβίας, ενώ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ετοιμάζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους να επιστρέψει στην πόλη του Μεξικό.

Η εταιρεία και το κέντρο καινοτομίας ετοιμάζεται να αναπτύξουν εφαρμογές σε όλο το πλέγμα του κλάδου των υπηρεσιών στις μετακινήσεις. Μεταξύ αυτών το ride sharing, οι πολυτελείς μετακινήσεις αλλά και την μίσθωση ηλεκτρικών scooter, η οποία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ και βέβαια τα αυτόνομα οχήματα.

Στόχος του «The Orbit» είναι να γίνει ένα ευρύτερο κέντρο καινοτομίας στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας για αυτό στο κτήριο γραφείων που θα ανοίξει στην Λεωφόρο Κηφισίας θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, συζητήσεις και σεμινάρια για τον χώρο της τεχνολογίας και των startups.