Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης  στις Βρυξέλλες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προκαλώντας ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό και ωθώντας το Βέλγιο να αυξήσει τον τρομοκρατικό συναγερμό του στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα 45χρονο Τυνήσιο που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία δύο Σουηδών που πήγαιναν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ανέφερε το ραδιόφωνο RTBF την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών, λίγο μετά τις 8π.μ. (τοπική ώρα) ένας μάρτυρας ενημέρωσε την αστυνομία ότι εντόπισε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης σε κατάστημα ποτών στο Schaerbeek.

Στο σημείο μετέβη η αστυνομία. Κατά την επέμβαση ακούστηκαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς και ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όταν έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να αναζωογονήσουν τον ύποπτο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 9:38 π.μ. Σε καφετέρια βρέθηκαν ένα όπλο και μια τσάντα με ρούχα.

H εισαγγελία Βρυξελλών συνεχίζει την έρευνα και προς το παρόν δεν δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως 2 Σουηδοί υπήκοοι σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας και ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο ύποπτος διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος μετά τους πυροβολισμούς την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Βελγίου και της Σουηδίας, προκαλώντας ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό και ωθώντας το Βέλγιο να αυξήσει τον τρομοκρατικό συναγερμό του στο υψηλότερο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com