Το νέο compact SUV της Mercedes είναι εδώ!

Το νέο compact SUV της Mercedes είναι εδώ!

Η Mercedes-Benz GLA επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

Η GLA εγκαινιάζει την είσοδο της Mercedes Benz στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, προσφέροντας μοναδική ευελιξία στην πόλη, άνεση και ασφάλεια στους επαρχιακούς δρόμους και εξαιρετική δυναμική στον αυτοκινητόδρομο.

Το νέας γενιάς σύστημα κίνησης σε τέσσερις τροχούς 4MATIC (διατίθεται προαιρετικά) παρέχει πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής, κάνοντας την GLA να μην έχει να ζηλέψει δίπλα στα μεγαλύτερα μέλη της «οικογένειας».

Αποτελεί το τέταρτο από τα συνολικά πέντε μοντέλα στην κατηγορία των μικρομεσαίων οχημάτων της Mercedes-Benz, που έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τον κόσμο. Αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία των πωλήσεων: Από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο 2013 πωλήθηκαν παγκοσμίως 371.399 οχήματα A-Class, B-Class και CLA (+64,0%).

Το φάσμα των κινητήρων που διατίθεται καλύπτει όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες: οι βενζινοκινητήρες 1,6 & 2,0 λίτρων αποδίδουν από 115 kW (156 PS) στη GLA 200 έως 155 kW (211 PS) στη GLA 250.

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν λειτουργία ECO Start-Stop και συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6. Η GLA μπορεί να οδηγηθεί με κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,3 λίτρα ανά 100 χλμ., θέτοντας νέα πρότυπα στην κατηγορία της. Σύγχρονη τετρακύλινδροι κινητήρες με υπερσυμπιεστή και άμεσο ψεκασμό, καθώς και λειτουργία ECO start/stop στο βασικό εξοπλισμό, φροντίζουν για τις ξεχωριστές επιδόσεις της. Επιπλέον, η νέα GLA-Class έχει το προβάδισμα στην κατηγορία της με τις τιμές των επιδόσεών της.

Με τις τρεις σχεδιαστικές γραμμές Style, Urban και AMG Line, το πακέτο Night και το πακέτο Exclusive, και πλήθος εξοπλισμού που διατίθεται προαιρετικά, η νέα GLA προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης, καλύπτοντας κάθε γούστο.

«Με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της, η GLA ενσαρκώνει την προοδευτική μας σκέψη και συναρπάζει και με τις εκτός δρόμου καταβολές της», λέει ο Gorden Wagener, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Daimler AG. «Οι σαφώς καθορισμένες επιφάνειες εκφράζουν δύναμη και ηρεμία και έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το συναίσθημα με την αγνότητα», συμπληρώνει.

«Πάντα σε λειτουργία»: Τα συστήματα πολυμέσων

Η ψηφιακή εφαρμογή Daimler Digital Drive, η οποία μαζί με το Drive Kit Plus για το iPhone επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ενός iPhone στο όχημα, έχει επεκταθεί. Στα κυριότερα σημεία περιλαμβάνεται ο φωνητικός έλεγχος (Siri) και η ενημέρωση τρέχουσας τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο (Glympse).

Το Glympse επιτρέπει στον χρήστη να μοιραστεί την τρέχουσα θέση του με τα άτομα της επιλογής του. Πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν το Facebook, το Twitter, το διαδικτυακό ραδιόφωνο, το προσωπικό ραδιόφωνο AUPEO! και το προηγμένο σύστημα πλοήγησης από την Garmin με  πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου, μία λειτουργία αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος (POI) που περιλαμβάνει τη λειτουργία Street View και την τρισδιάστατη απεικόνιση του χάρτη.

Διαβάστε ακόμη:

Μια σανίδα για σέρφινγκ δια χειρός Mercedes-Benz

Μercedes με Google Glass και… έφτασες!