Ο Έλον Μασκ δεν διστάζει να απολύσει ακόμη και τους «σκληροπυρηνικούς» πιστούς του στο Twitter

Ο Έλον Μασκ δεν διστάζει να απολύσει ακόμη και τους «σκληροπυρηνικούς» πιστούς του στο Twitter
France, 2022-11-16. illustration of Elon Musk, owner of Twitter. Illustration by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. France, 2022-11-16. illustration d Elon Musk, proprietaite de Twitter. Illustration d Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas. (Photo by Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Οι νέες απολύσεις ακολουθούν το αρχικό κύμα μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στην εταιρεία, που είχαν φθάσει τις 3.700.

του Steve Mollman

Το Twitter προχώρησε σε μια νέα απροσδόκητη σειρά απολύσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς η εταιρεία παλεύει με την πτώση των εσόδων και επιδιώκει μια επιθετική μείωση του κόστους υπό τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Έλον Μασκ.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Information ανέφερε πρώτος τις απολύσεις, λέγοντας ότι η εταιρεία απέλυσε τουλάχιστον 50 υπαλλήλους το Σάββατο σε διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών που βοηθούν στη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου.

Οι απολύσεις περιλάμβαναν επίσης «σκληροπυρηνικούς πιστούς του Musk», έγραψε στο Twitter η Zoë Schiffer, η οποία καλύπτει στενά την εταιρεία για τον ιστότοπο Platformer. Πρόσθεσε ότι οι απολύσεις περιελάμβαναν «πολλές εκπλήξεις». Για παράδειγμα, έγραψε στο Twitter, μεταξύ των απολυμένων ήταν η Esther Crawford, διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter Payments. Στις αρχές Νοεμβρίου, η Crawford έγραψε στο Twitter: «Όταν η ομάδα σε πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να πιάσεις τις προθεσμίες, μερικές φορές #SleepWhereYouWork».

Ένας ανώτερος διευθυντής προϊόντων, ο Martijn de Kuijper, έγραψε στο Twitter ότι είχε αποκλειστεί από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Ο De Kuijper, ο οποίος ίδρυσε το Revue, ένα εργαλείο newsletter που απέκτησε το Twitter το 2021, έγραψε στο Twitter: «Ξύπνησα και διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να συνδεθώ στο email μου. Φαίνεται ότι με έδιωξαν. Τώρα το ταξίδι μου στο Revue έχει τελειώσει».

Από τότε που ο Musk ανέλαβε την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, ο αριθμός των εργαζομένων του Twitter μειώθηκε κατά πάνω από 70% και η κύρια πηγή εσόδων του, η διαφήμιση, έχει μειωθεί σημαντικά.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει κάποιες τεχνικές δυσλειτουργίες εν μέσω της αναταραχής. Στις 8 Φεβρουαρίου, οι χρήστες του Twitter σε όλη τη Βόρεια Αμερική δεν μπορούσαν να στείλουν μηνύματα, με ένα μήνυμα σφάλματος που έλεγε ότι «ξεπερνούσαν το ημερήσιο όριο για την αποστολή tweets».

Ο Musk έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει έσοδα και με άλλους τρόπους εκτός από τη διαφήμιση, αλλά μέχρι στιγμής αυτές οι προσπάθειες έχουν κάνει ελάχιστα για να βελτιώσουν την οικονομική θέση της εταιρείας. Μεταξύ αυτών των προσπαθειών ήταν το Twitter Blue, μια μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία που επισημαίνει λογαριασμούς χρηστών με ένα μπλε σύμβολο ελέγχου επαλήθευσης στοιχείων. Αυτή η υπηρεσία ξεκίνησε με δυσκολίες όταν διάφορα «τρολ» τη χρησιμοποίησαν για να υποδυθούν γνωστές εταιρείες και διασημότητες. Σύμφωνα με το The Information, μέχρι τα μέσα του περασμένου μήνα μόνο περίπου 180.000 χρήστες είχαν εγγραφεί στην υπηρεσία.

Πολλοί διαφημιστές ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την κατεύθυνση της πλατφόρμας υπό τον Musk, έναν αυτοαποκαλούμενο «φανατικό του ελεύθερου λόγου». Αυτό δεν εμπόδισε τον Musk να ασχοληθεί με διάφορα ευαίσθητα θέματα αυτό το Σαββατοκύριακο, ακόμη και εν μέσω των απολύσεων.

Ο Musk υπερασπίστηκε τον Scott Adams, τον δημιουργό του κόμικ “Dilbert”, όταν οι εφημερίδες σε όλη τη χώρα σταμάτησαν να δημοσιεύουν το κόμικ εξαιτίας σχολίων που θεωρούσαν ότι ήταν «ρατσιστικά», «προσκαλούσαν σε βία» και ήταν «μεροληπτικά». Ο Adams είχε περιγράψει τους μαύρους ως μέλη μιας «ομάδας μίσους» από την οποία οι λευκοί θα έπρεπε να «απομακρυνθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Musk μίλησε επίσης για την προέλευση της πανδημίας αφότου η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κλίνει προς τη θεωρία της διαρροής του COVID από εργαστήριο, συμφωνώντας με το FBI από αυτή την άποψη.

Όταν ο συνεργάτης του PayPal, David Sacks, μοιράστηκε το άρθρο και έγραψε στο Twitter ότι ο Anthony Fauci, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, και άλλοι ήταν πίσω από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης σχετικά με την εργαστηριακή προέλευση του κορωνοϊού, ο Musk απάντησε: «Ακριβώς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com