Ο «καλπασμός» του bitcoin συνεχίζεται, ξεπερνώντας τα 60.000 δολάρια – Στον ορίζοντα το ιστορικό υψηλό

Ο «καλπασμός» του bitcoin συνεχίζεται, ξεπερνώντας τα 60.000 δολάρια – Στον ορίζοντα το ιστορικό υψηλό
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Δοκιμάζει πλέον την προσέγγιση του ιστορικού ρεκόρ των 68.789 δολαρίων.

Χωρίς παύση συνεχίζεται το ράλι του bitcoin, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να δοκιμάζει πλέον την προσέγγιση του ιστορικού ρεκόρ των 68.789 δολαρίων που είχε «πατήσει» τον Νοέμβριο του 2021.

Στις 15:30 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin κέρδιζε 5,62% στα 60.172 δολάρια.

Από την αρχή του 2024 το bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 13%  και 37% κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.

Η τελευταία φορά που το bitcoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 60.000 δολάρια ήταν στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Από τότε και μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους ακολούθησε ένα μεγάλο «κράσαρισμα» στην αξία, φτάνοντας έως και το 19.297 δολάρια τον Απρίλιο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Που αποδίδεται το ράλι

Οι traders έχουν εισρεύσει στο bitcoin ενόψει του γεγονότος του halving του Απριλίου, μιας διαδικασίας που έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει την απελευθέρωση του κρυπτονομίσματος.

Επιπροσθέτως, η προοπτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να πραγματοποιήσει μια σειρά μειώσεων επιτοκίων φέτος έχει τροφοδοτήσει την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις ή πιο ευμετάβλητα.

Ακόμα, η «καταιγίδα» κεφαλαίων σε νέα αμερικανικά spot προϊόντα ανταλλαγής bitcoin. Τα μεγαλύτερα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) bitcoin  που διαχειρίζονται από την Grayscale , την Fidelity και την BlackRock είδαν τον όγκο συναλλαγών να αυξάνεται κατακόρυφα την τελευταία εβδομάδα.

«Ουσιαστικά, βλέπουμε το αποτέλεσμα του ETF ωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Οι εισροές σε αυτά αυξήθηκαν γρήγορα την περασμένη εβδομάδα και διατηρήθηκαν, και πιστεύουμε ότι αυτό αντανακλά τους συμβούλους που βγήκαν πολύ γρήγορα για να αρχίσουν να πωλούν τα ETF στους πελάτες», δήλωσε στο Reuters ο Τζόζεφ Έντουαρντς, επικεφαλής έρευνας στην Enigma Securities.

Τα στοιχεία της LSEG έδειξαν ότι οι ροές στα 10 μεγαλύτερα spot bitcoin ETF έφεραν 420 εκατομμύρια δολάρια μόνο την Τρίτη, τα περισσότερα εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

«Αν τα 60.000 δολάρια δεν ανοίγουν την όρεξη, σκεφτείτε ότι το 70% της προσφοράς bitcoin παραμένει αμετακίνητο εδώ και ένα χρόνο και το λίγο που έχει απομείνει το μαζεύουν οι εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity, την ώρα που οι αμοιβές για τους ανθρακωρύχους πρόκειται να μειωθούν στο μισό. Τα άστρα ευθυγραμμίζονται για το bitcoin» σημείωσε ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Nexo Αντόνι Τρέντσεφ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: