Ο Κασσελάκης αφήνει πίσω το Συνέδριο και παρουσιάζει νέο think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Κασσελάκης αφήνει πίσω το Συνέδριο και παρουσιάζει νέο think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιείται στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διεξάγεται από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, με κεντρικό σύνθημα «Προοδευτική Αντεπίθεση Τώρα». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος.

Το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σχετική ανάρτηση μιλά για τους «επιστήμονες οι οποίοι θα με συμβουλεύουν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψης και αλληλεγγύης». «Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι – Μπορούμε να γίνουμε ίσοι. Με αυτούς τους διακεκριμένους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο, κυβερνητικό πρόγραμμα – ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικότερα, τα πρόσωπα που παρουσίασε με βίντεο ο κ. Κασσελάκης μαζί με τη Διάνα Βουτυράκου, τα οποία αποτελούν το Think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι τα εξής:

«Ειρήνη Λεριού:

Είναι η Επιστημονική υπεύθυνη, με εξειδίκευση σε έρευνες για την παιδική φτώχεια, του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Μέλος της Διεθνούς Κοινότητας Ποιότητας της ζωής ISQOLS, της Διεθνούς Κοινότητας Δεικτών για Παιδιά “ISCI” και της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δεικτών της Kοινωνίας CIC.

Παναγιώτης Πεντάρης:

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών, Θεραπευτικών και Κοινοτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Goldsmiths στο Λονδίνο. Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στα πανεπιστήμια του Greenwich και του Bath, ενώ έχει επιστημονική συνεργασία με το Faiths & Civil Society Unit του Goldsmiths. Συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά δίκτυα και έργα.

Ιφιγένεια Μουμτζή:

Απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ερευνήτρια της διαδικτυακής κακοποίησης. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 10 διασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συμβούλια σε όλη την Ευρώπη.

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας και είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει λάβει διακρίσεις σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο International Psychoanalytic Studies Organization.

Δημήτρης Ζιούβας:

Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και μεταπτυχιακό τίτλο στο ποινικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Είναι μέλος του Εργαστηρίου “Κέντρο Ποινικών Επιστημών” του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αντώνιος Μπασούκος

Κατέχει διδακτορικό στη Φιλοσοφία και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, του Ηνωμένου Βασιλείου, με εμπειρία διδασκαλίας σε μαθήματα όπως Οικονομία της Πολιτικής και προκλήσεις της Παγκόσμιας Πολιτικής.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: