O κλάδος των ειδών πολυτελείας επιβραδύνεται, αλλά η μητρική της Gucci αγόρασε ακίνητο στη Νέα Υόρκη αξίας 1 δισ. δολαρίων

O κλάδος των ειδών πολυτελείας επιβραδύνεται, αλλά η μητρική της Gucci αγόρασε ακίνητο στη Νέα Υόρκη αξίας 1 δισ. δολαρίων
epa09978877 People walk by a Gucci store on Rodeo Drive in Beverly Hills, California, USA, 26 May 2022. The United States Commerce Department reported that the US gross domestic product (GDP) contracted at an estimated 1.5 percent annual pace during the first quarter, January 2022 through March 2022. EPA/CAROLINE BREHMAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ακίνητο εκτείνεται σε 10.700 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη διάσημη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Η δύσκολη πορεία του κλάδου των ειδών πολυτελείας τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο τέλος μιας περιόδου κατά την οποία οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Πρόκειται για μια περίοδο που συμπίπτει με την πανδημία, κατά την οποία πολλοί αγοραστές επέστρεφαν στο σπίτι τους με ακριβά ρούχα, τσάντες και πολλά άλλα. Ενώ όμως κάποιες μάρκες πολυτελείας επιβραδύνουν, άλλες ετοιμάζονται να αναπτύξουν τους χώρους λιανικής τους στους κορυφαίους εμπορικούς κόμβους του κόσμου.

Ο γαλλικός όμιλος Kering, που βρίσκεται πίσω από πολυτελείς οίκους όπως οι Gucci, Saint Laurent και Balenciaga, επενδύει 963 εκατομμύρια δολάρια σε κορυφαίο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα.

«Με αυτή τη συναλλαγή, η Kering αποκτά εξαιρετικές τοποθεσίες λιανικής σε μια από τις πιο εμβληματικές λεωφόρους του κόσμου», σημειώνει η Kering στην ανακοίνωσή της. «Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στην επιλεκτική στρατηγική ακινήτων της Kering, με στόχο τη διασφάλιση βασικών πολύ επιθυμητών τοποθεσιών για τους Οίκους της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ακίνητο εκτείνεται σε 10.700 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη διάσημη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, απέναντι από τον Πύργο Τραμπ. Μερικά από τα άλλα high-end καταστήματα λιανικής που βρίσκονται στη γύρω περιοχή είναι και τα Cartier, Louis Vuitton και Tiffany & Co.

Η εταιρεία, υπό την ηγεσία του François-Henri Pinault, έχει αγοράσει επίσης άλλα κεντρικά ακίνητα στο Παρίσι και το Τόκιο τα τελευταία χρόνια.

Η Kering κινείται παράλληλα με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της ως προς την απόκτηση ακινήτων στη Νέα Υόρκη και αλλού στις ΗΠΑ. Η αλυσίδα κοσμηματοπωλείων Van Cleef & Arpels (ιδιοκτησίας της Richemont) δήλωσε ότι ανοίγει νέες τοποθεσίες στη Λεωφόρο Madison του Μανχάταν, ενώ η Chanel άνοιξε ξανά το κατάστημα-ναυαρχίδα της στην αριστοκρατική περιοχή του Μπέβερλι Χιλς στο Λος Άντζελες. Και η Prada έκανε δύο αγορές συνολικής αξίας 835 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα, ανέφερε το Bloomberg.

Η Kering αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα αγορά ακινήτων.

Είναι εμφανές ότι οι λιανοπωλητές πολυτελείας αγοράζουν ακίνητα σε εκπληκτικούς ρυθμούς – η έκταση των ακινήτων που είχαν μισθώσει στις ΗΠΑ τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο ήταν αυξημένη κατά 160% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων JLL.

Το ποντάρισμα στα ακίνητα λιανικής θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδώσει, καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα για να συμπληρώσουν τις ανάγκες αγορών τους παράλληλα με τις αγορές μέσω διαδικτύου. Τα ακίνητα λιανικής υπόσχονται να κινηθούν ανοδικά το 2024, δήλωσε στο Fortune ανώτερος οικονομολόγος της Moody’s, παρόλο που άλλοι κλάδοι συνεχίζουν να ανακάμπτουν.

Αυτές οι μεγάλες αγορές από εταιρείες του luxury έρχονται σε μια στιγμή που ο κλάδος βλέπει τους πλούσιους πελάτες του να συγκρατούν τις δαπάνες και αυτό μεταφράζεται σε μείωση των πωλήσεων αυτών των brands. Τα έσοδα της Kering μειώθηκαν κατά 9% για το τρίτο τρίμηνο, με συρρίκνωση των πωλήσεων των Gucci και Yves Saint Laurent.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com