Ο μια ζωή Νεουορκέζος Τραμπ αφήνει την πόλη γιατί… του φέρονται άσχημα

Ο μια ζωή Νεουορκέζος Τραμπ αφήνει την πόλη γιατί… του φέρονται άσχημα
epaselect epa07346573 Protesters carry signs and banners outside of Trump Tower in New York, New York, USA, 05 February 2019. The protest comes just hours before US President Donald J. Trump is scheduled to give his second State of the Union address to Congress. EPA/PETER FOLEY
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι αλλάζει τόπο μόνιμης διαμονής: από το κέντρο της Νέας Υόρκης μετεγκαθίσταται στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, επειδή όπως είπε οι τοπικές αρχές του έχουν φερθεί άσχημα.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα κάνουμε το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα μόνιμη κατοικία μας», ανήγγειλε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη.

«Ως πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθάω τη Νέα Υόρκη και τους σπουδαίους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Κατά την εφημερίδα The New York Times ο Αμερικανός πρόεδρος υπέβαλε αίτηση για τη μεταφορά του τόπου κατοικίας του στην Κομητεία Παλμ Μπιτς τον Σεπτέμβριο. Εάν όμως κερδίσει στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020, ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να είναι το σπίτι του ως τον Ιανουάριο του 2025.

«Καλά ξεκουμπίδια»

Ο Τραμπ έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε σφοδρές συγκρούσεις με τον δήμαρχο της πόλης της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο αλλά και με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο — και οι δύο είναι Δημοκρατικοί.

«Καλά ξεκουμπίδια. Δεν είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωνε ποτέ φόρους εδώ, ούτως ή άλλως. Όλος δικός σου, Φλόριντα», σάρκασε ο κυβερνήτης Κουόμο μέσω Twitter.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ντε Μπλέιζιο, εξίσου δηκτικός, σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο παραίνεσε «μη χτυπήσεις πέφτοντας πάνω στην πόρτα καθώς θα φεύγεις ή τίποτα τέτοιο».

Ο Τραμπ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, αρχικά στη συνοικία Κουίνς και κατόπιν στο Μανχάταν. Μέχρι σήμερα δήλωνε τόπο μόνιμης κατοικίας του το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Ο ουρανοξύστης στην Πέμπτη Λεωφόρο στεγάζει, εκτός από το διαμέρισμά του, την έδρα του Trump Organization, της εταιρείας ακινήτων του.

Στον Τραμπ ανήκει πάντως επίσης το συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς (από το 1985) και εκεί περνά πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη αφότου έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου.