Ο ΟΟΣΑ «βλέπει» ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα το 2023

Ο ΟΟΣΑ «βλέπει» ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα το 2023
27 May 2021, Bavaria, Augsburg: A one-euro coin and a 100-euro banknote lie on a table. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa (Photo by KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο Οργανισμός προειδοποιεί στην έκθεσή του ότι ο υψηλός πληθωρισμός διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, με το πραγματικό ΑΕΠ να προβλέπεται να αυξηθεί κατά 2,2% το 2023 και 1,9% το 2024, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ) σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί πάντως στην έκθεσή του ότι η αύξηση της κατανάλωσης προβλέπεται να επιβραδυνθεί βραχυπρόθεσμα, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η πραγματική αύξηση των επενδύσεων προβλέπεται να παραμείνει ισχυρή, παρά την αύξηση στο κόστος δανεισμού, καθώς ενισχύονται οι δαπάνες που σχετίζονται με τα Ταμεία Ανάκτησης και Ανθεκτικότητας.

Για τον πληθωρισμό, αναφέρει ότι αν και μετριάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2022, έχει γίνει ευρύτερος, ενώ οι συνεχιζόμενες ελλείψεις στην αγορά εργασίας συμβάλλουν στις αυξήσεις των μισθών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: